Повече от седмица мина, снимките кротко чакат, на два пъти ги отварям да ги "пипна" малко. Подразвам се от едни слънчеви зайчета по повечето от тях, оставям ги за утре - поредното... Ще почака още малко втора част Фондан, извинете.
А докато дойде момента - едни бисквити с моркови.
Правих миналата седмица отново ябълковите курабии, пак се ометоха, пак си казах, колко са вкусни, пак ги заправих вчера. Но пък едни морковени сладки, видяни при Йоли, не ми излизат от ума. Но дали ще се приемат така добре? Хлапетата недолюбват глазурата от пудра загар...Да не стане така сама да си ги усвоявам? И накрая малко префасонирах изпитаната рецепта и се получи това. Добри са! Но има ли съмнение щом от всяка курабийка наднича парченце шоколад? А моркова никой не го разпозна, хихи!
за около 30 броя:
60 гр масло, 150 гр захар, 1 яйце, щипка сол, 1/2 ч.л. сода за хляб, 140 гр брашно, 60 гр фини овесени ядки, 30 гр кокосови стърготини, 30 гр шоколад, 30 гр орехи, 1 морков, сварен и пасиран (около 100 гр)
Така, като гледам , май каквото и да се сложи все ще стане :)
Маслото, размекнато, се разбива за кратко със захарта.Добавя се яйцето. Пасирания морков, после всички сухи продукти. Става гъста смес, от която с чаена лъжичка се отмерват купчинки върху хартията, с която сме застлали тавата.
Печем в предварително загрята фурна... известно време :)
Да ви е сладко!
Значи това бил начинът да накараме зайчетата да ядат моркови?;)
ОтговорИзтриванеМНого добро попадение, ще взаимствам;)!
Ивче, при тези изкусителни бисквитки,
ОтговорИзтриванемай всички ставаме зайчета :)
Слънчева седмица!
Много слънчеви тез сладки, Ив! Като гледам - внасят настроение не само у вас ;)
ОтговорИзтриванеНаистина са слънчеви, Ив! Усмихна ме широко! Прегръдки! ;)
ОтговорИзтриванеЕхххх по същият начин и аз пробутвах тиквата (през есента) в едни кексчета :):):) А сега пък с омрокови правя- изобщо не съм им казвала с какво са вътре :-) Важното е както казваш ти , че се подават парченца шоколад :-)
ОтговорИзтриванеЩе се пробват и тези сладки , задължително Ивейн , благодаря ти.
Е, не повярвах в заглавието:))) Супер интригуваща рецепта и непременно ще се пробва. И то точно от мен:)
ОтговорИзтриванеПоздрави и целувки, Иве, прекрасен ден от нас:)
P.P. Чакаме за фондана, защото сме се мъчили с мъжа ми и ми е интересно как се прави:)