понеделник, 2 юни 2014 г.

Хрупкави банички


Лека-полека започнах да стигам до заключението, че няма смисъл от препубликуване на рецепти от блогове или кулинарни сайтове. Затова и активността ми  нещо взе да  значително намалява.
 
Обаче установявам и друго. Не е ли сложена тук, в моя си списък, с моите си снимки, колкото и  често да е приготвяна една рецепта,  ами....... забравям я.
 
И ако случайно не попадна на снимчиците, ровейки си из папките (защото обичам да си ги разглеждам от време на време), може и въобще да не се сетя повече за вкусотията.
Както бях  забравила и тези гениални банички на Йоли.
 
Колкото лесни, толкова и ефектни!
 

 
 
Както самата Йоли казва, рецепта няма.
Просто намазваш една кора за баница с мазнина. Сгъваш, мажеш, сгъваш, мажеш, докато достигнеш желан размер за ширина. Дължината  - режеш на две. Редиш в тавата на фурната.
Гарнираш с нещо и запичаш до приятен загар.
Аз ги правих с топено пушено сирене и гъби. А може и само с топено сирене.
 
 


Страхотни са!

4 коментара:

  1. Аз пък мисля, че няма лошо в препубликуването, всеки определя сам за себе си какво да има в неговото местенце. ;)
    А баничките са страхотни!
    Поздрави, Иве!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз не съм казала, че е лошо...Просто на мен взе да ми се струва излишно, като знам кое къде мога да намеря. Но ми е най-лесно като си е при мен :) И за най-експлоатираната рецепта дори си отварям блога :)
      Та затова препубликувам...
      Много усмивки, Гери! :

      Изтриване
  2. Великолепни са, даже доста! Интересно заключение, намирането на рецепта и то рядко публикувана е доста трудоемко, но винаги има различни, съгласна съм! Приказен ден!
    п.с. Ако не си била онзи ден във Варна си имаш двойник...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, в четвъртък бях във Варна за кратко. Но знае ли се, може и двойник да имам. Преди време смених фризьорката от любопитство, че ми бяха казали, че ми е двойник :)
      Хубав ден!

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails