Предполагам, че всяка домакиня е изпадала в ситуация да планира специална вечеря, но все нещо през деня да отклонява пътя й към магазина, по непредвидени обстоятелства да се прибере късно вечерта, в хладилника да духат ветрове, няколко гладни гърла да питат какво ще се яде и за капак всеки да иска нещо различно. Решението е или намусени физиономии или вълшебна пръчица, или...foodpanda - и най-претенциозните желания биват удовлетворени и то за по-малко от 40 минути. Е, какво по-хубаво от това да използваш тези минути за релакс и за сладка раздумка, вместо припряно суетене сред дрънчащи тенджери и чинии.
И понеже посветихме въпросната вечер на италианската кухня, реших да използвам момента да представя любимата ни салата Капрезе.
Съставките са известни на всеки - домати, моцарела, песто.
Естествено, побългарихме си я, нито моцарелата е моцарела, нито пестото - песто. Важното е, че вкусът се доближава и ни харесва. Дотолкова, че й се посвещаваме и зиме и лете.
Няма рецепта, пропорции на око.
Стрък пресен босилек, скилидка чесън, сол и черен пипер, зехтин и няколко орехови ядки. Пасира се всичко до гладкост.
Сиренето се натрошава и се размесва с босилековата паста.
Доматите - на шайби.
Аранжировка по избор - дали ще редим кулички или ще сервираме топка от сместа с лъжица за сладолед - оставяме се на въображението. Добавката от орехи е почти задължителна. Както и финалната струйка зехтин.
И доброто настроение! :)
ОтговорИзтриванеИзглежда чудесно. Поздрави, Иве!
Много стилно поднесена и свежа. Хубава седмица :)
ОтговорИзтриванеМного любими са ми тези кулички!! Харесва ми колко семпло си я поднесла тази вкусотия!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, момичета! Хубава седмица и за вас!
ОтговорИзтриване