вторник, 29 април 2014 г.

Бисквити с бял шоколад и фъстъчено масло


 
  • 100 г краве масло, стайна температура
  • 100 г фъстъчено масло
  •   50 г кафява захар
  •   50 г захар
  •     1    голямо яйце
  • 100 г брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 50 г натрошен бял шоколад


  • Предварително загряваме фурната на 170°С. Застиламе тавата от печката с хартия за печене.
    Разбиваме с миксер кравето и фъстъчено масло  с двата вида захар до пухкава смес. Прибавяме яйцето до усвояването му. Накрая слагаме брашното, предварително пресято с бакпулвера и содата, и шоколада. Разбъркваме добре.
    С лъжица изсипваме купчинки  от сместа в тавата на разстояние една от друга ( при печенето се разстилат).  Излизат около 15 броя.
    Печем 10 минути, вадим тавата от фурната, удряме рязко в плота върху памучна кърпа, за да изкараме въздуха от бисквитите и допичаме за около още 10 минути.
    Резултатът е меки и сочни бисквити.

    Източник: Good Food

    2 коментара:

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails