Ягодово парфе
1 готов блат за торта
300 г пресни ягоди
4-5 с.л. захар
600 г заквасена сметана
100 мл течна сметана + 30 г захар
2 пакетчета желатин
Ягодите се посипват със захарта и се пасират.
В отделен съд се разбива течната сметана заедно захарта ( или се ползва готова подсладена такава). Добавя се заквасената сметана.
Желатинът се подготвя по познатата технология - оставя се да наъбне в купичка със 100-120 мл вода, след което се загрява до пълното му разтваряне на водна баня или на ниска мощност в микровълновата печка.
Комбинират се ягодовата, сметановата смес и желатина и всчко се изсипва върху блата, предварително поставен на дъното на откопчаваща се форма.
Парфето се оставя в хладилник за поне 4 часа, за да стегне.
Декорира се по желание с плодове, шоколад.
Рецептата е заимствана от Cooks and Bakes.
Розова-лятна нежност. Изглежда неустоимо!
ОтговорИзтриванеУсмивки и приятна прохладна вечер, Ивейн! :)
Благодаря ти, Дани! Успешна нова седмица!
ИзтриванеНаистина е неустоимо! Искам и аз :)
ОтговорИзтриванекак да ти пратя? :)
Изтриванеоле-мале... дори мисля да се пробвам с моите две леви... неустоимо изглежда..:)))
ОтговорИзтриванеАлекс, то тук няма какво да се сбърка :)
ИзтриванеНаистина е прекрасно предложението! Свежо, лятно, вкусно и ефирно.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ив! :)
Вероятно се числи към онази категория "леки сладкиши". Сезонно, ефектно... :)
ИзтриванеПоздрави, Гери!
Здравейте, Ивейн! Прочетох за Вас в списание"Good food" и след това видях във вашият блог кулинарните вълшебства и хубавите снимки. Имам едно желание,един копнеж-да докосна сърцето на жената,която обичам. Може ли,чрез едно ваше сладко творение да направя това за рожденния ден на дамата на 29.09.2013г. Пожелавам Ви щастливи утрини,вълшебни вечери и много усмивки!
ОтговорИзтриванеPомантичните мъже не били на изчезване....Прекрасно!
ИзтриванеПишете ми на ivanka_yaneva@abv.bg
И на Вас безброй усмивки и сбъднати копнежи!