неделя, 20 ноември 2011 г.

Предизвикателство

Подканена от близки и познати - къде по скайп, къде по пощата - вече няма накъде да го отлагам и ще трябва най-накрая да се поразприказвам малко. Че много съм си пестяла думите. Ето сега удобен повод да приема предизвикателството от  Руми и Хриси са да дам тласък на поредната блог-игра. Трябвало 7 неща да споделя по регламент. Аз май доста съм се разкривала досега. Но да видим какво ще се получи:

1. Човек и добре да живее, се жени - гласи общоизвестна мъдрост. А в моя случай ще прозвучи така: Човек и добре да живее, тръгва отново на работа. Което пък води до един куп последствия: Влизаш в една циличност - градината, трафик, на работа, в къщи, хапване, лягане. За разнообразие или за капак - и вечерен курс 3 пъти седмично. Мога само с носталгия да си спомням за времената, когато кротко си стоях у дома, грижейки се за децата, отдала се изцяло на любимите занимания - сладкарство, фотография, блогът - като място за срещи и изява, и да не е без хич- някой друг проект.  Липсва ми всичко това - хората, с които завързах приятелства; чувствата, които влагах. Дотам я докарах, че сега  се чудя, коя е по- истинската - Ивейн или Ваня. Макар, че не съм си създавала фалшива самоличност. Малкият преди два дни ме разхили най-искрено- искал да си има братче - Бебешор, за да го води в ясленската група :))) Как иска да  ми реши детето проблемите :)))))

2. Е, не съм спряла да готвя и да правя сладкиши. Нали не си го помислихте? Но кой хапнал, кой не, а аз с всичко не бих могла да се справя. ( под секрет: мога, но не трябва:))) Добре, че си имам разбрани колеги да ми влизат в положение.

3. Кое най-много пострада от всичко това? Снимките. Вечер не става. Нямам лампи, няма и да ме огреят скоро. А за мен половината удоволствие от направата на един сладкиш е снимането му накрая. Не вкусването! Факт.  Но и на това му намирам цаката от време на време. Има кой да ми се връзва на акъла. А светлина - за чудо и приказ! За следобено кафенце - супер, хем си се снимаме, хем си подслаждаме, хем кефа си правим. Всеки луд с номера си!


4. Да не правя торти? Няма такъв филм! Милият как чакаше този миг, най-накрая да си седна на д-то, но не би. Ставала съм в 5 сутринта да пека блатове, украсявала съм до 3 през нощта. Еми, краста си е! Особено, когато първоначалния спек е преминал. Винаги като подхвана нещо ново усещам, че трябва да стане, но уви, резултатите идват бавно и постепенно. После се развихрям и едното води до друго и има развитие и ми е едно такова хвърчащо, ентусиазирано...


Сега пак имам идея и нямам търпение да я направя. Породена от горната. А за нея -някой ден :)




5. Мнооого се запалих по натюрмортите.


Първата проба беше доста отдавна и естествено късметът на начинаещия не ме пропусна и мен, та си помислих, че мога. Още се опитвам :)



6. Без фотоапарат. Така се получи. Аз го приемам като наказателна акция от любимия. Най-безцеремонно ми го отмъкна, заминавайки в няколкомесечна командировка. Да снимам го дразни толкова, колкото и да правя торти :) Да ми съдейства за снимки- абсурд! Но! Сега е моментът да проверя има ли истина в поговорката, че хубавият кон и под скъсан чул се познавал. Ако поне малко съм се научила да снимам, то ще трябва и със сапунерката да се получи. А?

7. Не ми остава нищо друго освен да си обработвам стари снимки. Може да изскочи някой заек от торбата :)




И да  публикувам всички чакащи на опашката торти, за да не остават за следващата година. Олеле, наближава Коледно време!

Рецепта ще има. От офиса :) На едни прекрасни брауни. От Good Food - много любимо списание.



Брауни с фъстъчено масло

225 гр фъстъчено масло, 200 гр тъмен шоколад, 280 гр светлокафява захар, 3 яйца, 100 гр брашно, 1 ч.л. бакпулвер

1. Отделяме по 50 гр от шоколада и фъстъченото масло за декорация.
2. Загряваме на котлона в подходящ съд захарта, фъстъченото масло и шоколада, докато се разтопи захарта. Сваляме от огъня и добавяме яйцата едно по едно. Накрая  разбъркваме към сместа и брашното, пресято с бакпулвера.
3. Изсипваме в застлана с хартия за печене тавичка с размери 15/25 см. Поливаме отгоре с разтопените заделени 50 гр фъстъчено масло и печем в предварително загрята фурна на 180ºC около 30-35 минути, докато хване коричка, а в средата  отане меко.
4. След изпичането поливаме на  тънка струйка  разтопения шоколад и оставяме десертът да се охлади напълно. Разрязваме на квадрати.



Да говорят, да говорят....Ел , Ани и Лина

Толкова за днес!

11 коментара:

  1. Хей, страхотно предизвикателство отправихте към мен двете с Хриси! :) Но преди всичко това си е награда от вас, за което изключително много ви благодаря! :)
    Твоите натюрморти и обработки са страхотни! Не че барунито не е, но там поне се справям, докато фотографията ми бяга, не ме иска. :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Ивче, чудесна си :)
    А снимките и тортите ти са прекрасни :)
    Както и новото ти предложение е много апетитно!
    Продължавай да устояваш мечтите си и на това, което ти доставя удоволствие!
    А и не се знае :Дядо Коледа може да те зарадва с една лампа!
    Прегръдки от мен и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Нямам думи за снимките! Толкова нежни и прекрасни! А тортата - ей такава искам за едно момиченце на 33 ;-) Благодаря ти за наградата, за мен е чест и удоволствие! Ако влезнеш при мен преди две три публикации Ива ме накара да "поговоря" по тази наградка :-) Усмивки и много положителни емоции от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятни снимки, Ив! Прегръдки с пожелания за спорна нова седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ау, натюрмортите са трепач, особено вторият!
    И тортата и дечурлигата си ги бива, но просто сега виждам различна страна от теб чрез първите :)

    Хубава вечер :)

    ОтговорИзтриване
  6. O, Ани , не съм убедена, ама никак, че ти бяга фотографията. Подозирам, че и ти си от онзи тип, който му трябва повечко време, но накрая резултатите са УАУ!
    Дани, чул те дядо Коледа :)
    Лина, уж влизах, гледах, но не съм стигнала много назад явно:)
    Еви, от професионалист изречено си е направо ... кеф!
    Ина, все съм си аз, нали всяко нещо, която правим изразява част от нас.
    Благодарности, че наминавате, хубава седмица и на вас, момичета!

    ОтговорИзтриване
  7. Ей сега някой да каже , че си си пестяла думите :):):) Много хубаво си се справила с предизвикателството Ивейн.Чак ме е срам аз как претупах нещата :-( Обаче няколко пъти ги писах тея седем нещица и те все изчезваха(или не ги запаметявах като хората)Накрая се ядосах и просто написах нещо и веднага го публикувах :-(Тортата с балеринката съм я виждала вече, но пак да кажа че просто е уникална и като цветове и като изпълнение.За снимките -харесват ми като ги гледам , ама аз и най- бегла представа си нямам за фотографията. Като почна да снимам мойте торти , имам горе едно въртящо се копченце (някакви функций ще да са сигурно)ама го въртя всякак :-)И накрая нали съм си блондинка от 100те направени снимки на тортата незнам на"хубавите" точно къде съм била врътнала :-) Успешна седмица и от мен :):):)
    И да хванете да направите на детето едно братче- бебешор и да не се излагате ...... :):):)

    ОтговорИзтриване
  8. Много хубаво разкриване и снимки! :))

    ОтговорИзтриване
  9. Много интересни неща си написала за себе си :) Прекрасни снимки!

    ОтговорИзтриване
  10. С удоволствие прочетох написаното и ми бе приятно в събота вечер да разгледам и твоите красиви снимки в прекрасния ти блог.:)

    Аз съм на Вие с фотографията и снимам със сапунерка :Р Удоволствие и наслада за окото е да разглеждам фотосите:)

    Хубава вечер!:)

    ОтговорИзтриване
  11. Хриси, то още докато разглеждаш снимките на камерата има информация на какви настройки са направени. За братчето има време :)))))
    Ria, благодаря ти!
    Зорница М., радвам се на всеки новодошъл тук, и изпитвам огромни угризения, че не мога да върна визитата на всички. Отбивам се когато мога. Имаш чудесен блог!
    Кокона, и аз сега снимам със сапунерка :) Благодаря ти за хубавите думи!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails