Често времето е кът, искаме да се представим подобаващо с някой вкусен десерт, или просто ни се похапва нещо сладко...Обичаме Тирамису, но се опасяваме примерно от използването на сурови яйца... Ето две предложения, които са много лесни за приготвяне и с които имам удоволствието да гостувам във Вкусният Форум на My Worlds след любезната покана на Йоли.
ОРЕХОВО ТИРАМИСУ
За 6 порции
Продукти: 250 г Маскарпоне, 100 мл подсладено кондензирано мляко, 12 бр готови ореховки (от големите), 1 ч силно кафе, 2 сл ликьор, ром (или заместен с есенция ром)
За гарниране: кафява захар, мини ореховки
1. Маскарпонето се разбива заедно с кондензираното мляко.
2. Кафето се смесва с рома или есенцията.
3. В купичките се поставя на дъното по една ореховка. Залива се с 1сл от кафеената смес.
4. Слага се половината от крема.
5. Втори ред ореховки, по 1 сл кафе, крем.
6. Оставят се в хладилника за няколко часа. Колкото повече престои десертът, толкова по-хубав става.
7. Преди сервиране се гарнира с кафява захар и мини ореховки.
КОКОСОВО ТИРАМИСУ
За 6 порции
Продукти: 250 г Маскарпоне, 100 мл подсладено кондензирано мляко, 2-3 сл кокосови стърготини, 12 бр готови кокоски , 1 ч сок от компот от праскови, есенция ром
За гарниране: кокоски, кокосови стърготини
1. Маскарпонето се разбива заедно с кондензираното мляко, прибавят се кокосовите стърготини.
2. Сокът от компот се смесва с есенцията.
3. В купичките се натрошава по една кокосова бисквитка. Залива се с 1сл от сока.
4. Слага се половината от крема.
5. Втори ред натрошени кокоски, по 1 сл компот, крем.
6. Оставя се в хладилника за няколко часа. Колкото повече престои десертът, толкова по-хубав става.
7. Преди сервиране се гарнира с кокосови стърготини и бисквитка.
Звучи страхотно, изглежда вълшебно!
ОтговорИзтриванеНе само звучи страхотно,но и изглежда страхотно.Вълшебница е Ивчето ... вълшебница.
ОтговорИзтриванеИве, от любимите ми -бързо, лесно и вкусноооо :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и за гостуването в сладкото форумче!
valshebno izglezhda, Ive!
ОтговорИзтриванеКакто винаги чудесно на вид, а сигурно и на вкус.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Прекрасни са и двата варианта и май трябва да ги опитам задължително!
ОтговорИзтриванеПрегръдки с пожелания за хубаво утре, Ив! :)
Ти си гениална! Как не ми беше хрумвало да сега да сложа ореховки в тирамисуто! Това ще го направя мигновено!
ОтговорИзтриванеВкусно и ефектно! И двата варианта ми харесват! :-)
ОтговорИзтриванеПри мене никога не се достига фазата да престои в хладилника :D (както винаги изглежда невероятно)
ОтговорИзтриванеНе знам снимките ли са по-хубави или рецептата, а винаги е хубаво да вървят ръка за ръка, както в случая. Поздравления за интересното гостуване ;)
ОтговорИзтриванеИвейн,
ОтговорИзтриванеотново прекрасни рецепти, идеи и снимки.
Поздрави и много усмивки, Диана
Иве, наистина много хитро и много вкусно:) При първа възможност ще го опитам с ореховки.
ОтговорИзтриванеМного ме радват положителните ви отзиви, приятели! Надявам се да останете доволни, ако се доверите на кой да е от вариантите ;).
ОтговорИзтриванеА с ореховките наистина уж познато, но различно.
Йоли, още веднъж благодаря за поканата! Ако не беше тя, не се знае кога щяха да бъдат документирани тези кремчета-обикновено бързо свършват:)
Желая на всички един приятен завършек на седмицата!
Страхотно!
ОтговорИзтриванеЛюбими съставки.. чудни кремчета!
ОтговорИзтриванеБраво, Ивейн!
Поздрави и :-)))
Веднага си записах рецептите. Много обичам тирамису, но наистина се притеснявам от суровите яйца. Съставките на тези кремчета и на мен са ми любими.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав уикенд :)
Много вкусни рецепти наистина :) с предимство да са бързи и лесни :) Хубава седмица ти желая!
ОтговорИзтриванеБоряна
Прекрасната Ив, всичко, до което се докоснеш, излъчва финес.
ОтговорИзтриване