вторник, 29 юни 2010 г.

Пилешки гърди в бутер тесто


Преди да ми е дошло до гуша от самата мен от черешови десерти, реших да представя едно любимо напоследък ястие. Рецептата е от един блог, на който в момента не мога да му хвана дирите. Но ако случайно пак се натъкна на него и го разпозная – ще бъде упоменат най-прилежно.

Съвсем случайно днес съм в тон и с Петров ден.
Да са живи и здрави имениците!

 




 
Пилешки гърди в бутер тесто

За 4 порции:

1 опаковка бутертесто от 400 грама, 4 половинки от пилешки гърди, средни по размер, 100 грама сирене, 200 грама бекон, 1 яйце, магданоз, пера от пресен лук ( аз недолюбвам този зеленчук не го влагам в яденето)

Беконът се нарязва на кубченца и се изпържва. Оставя се да изстине. Сиренето се намачква с вилица, добавят се към него нарязания магданоз и бекона ( и лука по желание). Прави се разрез в пилешките гърди, така че да се образува джоб. Пълнят се със сирената смес.

Бутер тестото се размразява в хладилник. Разрязва на четири правоъгълника. Разточват се малко с точилката, за да се изтънят и увеличат по размер. Върху всяко парче тесто слагаме по едно филе и завиваме. Залепваме краищата с малко вода. Поставят се в намазнема тавичка със снадката надолу. Намазват се с разбитото яйце. Пече се в предварително загрята фурна. Към края може да се покрие с алуминиево фолио. Консумира се топло или студено.





10 коментара:

  1. Ммм, чудесно изглежда и тази златиста коричка на завивчицата... Ще сервирам скоро и аз това пиленце на масата.

    Поздрави: Ина

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитно и интересно предложение, Ивейн!
    Харесва ми най-вече това, че освен топло, може да се хапва и студено :)
    Хубава вечер и поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. "Завивчица" :)))
    Дано ви хареса, Ина!

    Пепи, и студено си е добре, не е майтап :)

    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Много хубаво предложение, Ивейн /макар че нямам нищо против черешовите ти предложения :/
    А с блоговете и аз съм така напоследък - не се сещам и си записвам къде съм видяла нещо си!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. А, не, не може да ти дойде до шия /било то и лебедова/ от черешовата Ивейн!
    Просто ще прибавим и арсенал от соленотеката и /т.е. соленички вкуснотии/, аз тази рецепта си я записах най-прилежно - ще се пробва ! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Много хубава рецепта Ив! И добре че ме светн за Петровден! Срам и резил, брат ми е именяк днес, а аз да забравя...

    ОтговорИзтриване
  7. Дани, записвам си и аз в един тефтер, но в този случай очевидно не съм го направила :)

    Дива, някои неща просто не съм ги слагала тук-как да не ми дойде до шия? :)

    Да ти е жив и здрав, Лулу! Е, случват се такива неща - аз и рождени дни съм забравяла...:)

    ОтговорИзтриване
  8. Ех,мамо!Ти май че си била решила да изненадаш баба Живка!За снимките ли само използва кухненските аксесоари или само за да я изненадаш?Ние с баба току що видяхме тази публикация и баба много много ни хареса.

    Поздрави от цялата дружина!

    ОтговорИзтриване
  9. Аууу, Ивейн,
    имаш нещо солено в блога си :), не мога да му се нарадвам. Така е, като сме свикнали само торти да виждаме при теб, не че при мен е по-различно. Пилешкото изглежда много вкусно и с тази златиста коричка...ммм перфектно.
    Хубав уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  10. :))) Поздрав на дружината, Жени!

    Дани, голям застой откъм торти, поводи никакви, а и ще е така още един месец. Та, разнообразявам по малко...иначе не сме спрели да готвим, разбира се :)

    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails