Преди да ми е дошло до гуша от самата мен от черешови десерти, реших да представя едно любимо напоследък ястие. Рецептата е от един блог, на който в момента не мога да му хвана дирите. Но ако случайно пак се натъкна на него и го разпозная – ще бъде упоменат най-прилежно.
Съвсем случайно днес съм в тон и с Петров ден.
Да са живи и здрави имениците!
Пилешки гърди в бутер тесто
За 4 порции:
1 опаковка бутертесто от 400 грама, 4 половинки от пилешки гърди, средни по размер, 100 грама сирене, 200 грама бекон, 1 яйце, магданоз, пера от пресен лук ( аз недолюбвам този зеленчук не го влагам в яденето)
Беконът се нарязва на кубченца и се изпържва. Оставя се да изстине. Сиренето се намачква с вилица, добавят се към него нарязания магданоз и бекона ( и лука по желание). Прави се разрез в пилешките гърди, така че да се образува джоб. Пълнят се със сирената смес.
Бутер тестото се размразява в хладилник. Разрязва на четири правоъгълника. Разточват се малко с точилката, за да се изтънят и увеличат по размер. Върху всяко парче тесто слагаме по едно филе и завиваме. Залепваме краищата с малко вода. Поставят се в намазнема тавичка със снадката надолу. Намазват се с разбитото яйце. Пече се в предварително загрята фурна. Към края може да се покрие с алуминиево фолио. Консумира се топло или студено.
Ммм, чудесно изглежда и тази златиста коричка на завивчицата... Ще сервирам скоро и аз това пиленце на масата.
ОтговорИзтриванеПоздрави: Ина
Много апетитно и интересно предложение, Ивейн!
ОтговорИзтриванеХаресва ми най-вече това, че освен топло, може да се хапва и студено :)
Хубава вечер и поздрави !
"Завивчица" :)))
ОтговорИзтриванеДано ви хареса, Ина!
Пепи, и студено си е добре, не е майтап :)
Приятна вечер!
Много хубаво предложение, Ивейн /макар че нямам нищо против черешовите ти предложения :/
ОтговорИзтриванеА с блоговете и аз съм така напоследък - не се сещам и си записвам къде съм видяла нещо си!
Хубава вечер!
А, не, не може да ти дойде до шия /било то и лебедова/ от черешовата Ивейн!
ОтговорИзтриванеПросто ще прибавим и арсенал от соленотеката и /т.е. соленички вкуснотии/, аз тази рецепта си я записах най-прилежно - ще се пробва ! :)
Много хубава рецепта Ив! И добре че ме светн за Петровден! Срам и резил, брат ми е именяк днес, а аз да забравя...
ОтговорИзтриванеДани, записвам си и аз в един тефтер, но в този случай очевидно не съм го направила :)
ОтговорИзтриванеДива, някои неща просто не съм ги слагала тук-как да не ми дойде до шия? :)
Да ти е жив и здрав, Лулу! Е, случват се такива неща - аз и рождени дни съм забравяла...:)
Ех,мамо!Ти май че си била решила да изненадаш баба Живка!За снимките ли само използва кухненските аксесоари или само за да я изненадаш?Ние с баба току що видяхме тази публикация и баба много много ни хареса.
ОтговорИзтриванеПоздрави от цялата дружина!
Аууу, Ивейн,
ОтговорИзтриванеимаш нещо солено в блога си :), не мога да му се нарадвам. Така е, като сме свикнали само торти да виждаме при теб, не че при мен е по-различно. Пилешкото изглежда много вкусно и с тази златиста коричка...ммм перфектно.
Хубав уикенд :)
:))) Поздрав на дружината, Жени!
ОтговорИзтриванеДани, голям застой откъм торти, поводи никакви, а и ще е така още един месец. Та, разнообразявам по малко...иначе не сме спрели да готвим, разбира се :)
Хубав уикенд!