петък, 5 февруари 2010 г.

Щрудел с банани

Не ми излезе от ума тази идея, пробвах веднъж...два... три пъти, докато остана доволна. Ароматен е, нещо като тиквеник, щрудел с ябълки или моркови.
На вид - нищо по-различно от любимите ми 'розички':




За тава с диаметър 24 см са нужни:
6 тънки точени кори за баница, 2-3 банана, 6 сл натрошени орехи, 6 сл захар, канела, около 100 мл олио (една част може да е масло)

Разгъват се корите. Взема се една двойка кори. Намазняват се с четка. Слагат се една върху друга и върху им се разпределят равномерно 2 сл захар, 2 сл орехи, нарязания на кръгчета банан и канелата. Навива се руло. Разрява се на осем равни парчета. Редят се в тавата. Същото се повтаря с другите двойки кори.

За заливката:
1 голямо яйце, 1 чч прясно мляко, 1 чч газирана вода, останалата мазнина

Всичко се разбива и сместа се излива върху рулцата, добре е да има във всяко.

Пече се около 30 минути в предварително загрята фурна. След като е готова баницата се напръсква с вода и се завива с кърпа.



Възможен е и традиционния начин на завиване - целият банан остава във вътрешността:


3 коментара:

  1. интересна плънка, а какви "розички". поздравиии:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна вкусотия! Благодаря за прекрасното предложение :-)

    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Хубави почивни дни и на вас, Дани и Ирина!

    А тази вкусотия има едно предимство - търпи вариации - с мед, с шоколад; и един недостатък - свършва бързо :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails