сряда, 20 януари 2010 г.

Хрупкави кошнички




Една разкошна идея от точени кори за баница. Заимствах от тук. Може да се използват за поднасяне на кремове, сладоледи, млечни салати в зависимост от това дали в сладък или солен вариант се приготви.

Начин на приготвяне:
Взема се една тънка точена кора. С четка се намазнява леко. Поръсва се със захар ( за сладкия вариант). Сгъва се кората на две, повтаря се същата процедура и отново се сгъва. Така получаваме четири слоя. Получения многослоен правоъгълник нарязваме на четири части. В намазнена форма за крем карамел поставяме правочгълника като притискаме добре по дъното и стените на съда. Стърчащите краища изрязваме с ножица. Намазва се с разбито яйце и печем до порозовяване в загрята фурна.

Могат да се приготвят няколко дни по-рано и да се съхраняват във плътно затворени кутии. Пълнежът се поставя преди самото сервиране.

2 коментара:

  1. Снимката е прекрасна!

    И кошничката също... мхмм... вкусна и красива!

    Ивейн, поздравления за идеята и реализацията й!
    Все така и занапред, мила :-)

    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Ах, Дими, радвам се че и ти споделяш мнението ми за тази идея!
    Благодаря за комплиментите! И да, опитвам доста неща, голяма част поради различни причини не стига до тук. Но семенцето е посято, ще чакаме плодовете :)
    Хубав уикенд ти желая!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails