Една разкошна идея от точени кори за баница. Заимствах от тук. Може да се използват за поднасяне на кремове, сладоледи, млечни салати в зависимост от това дали в сладък или солен вариант се приготви.
Начин на приготвяне:
Взема се една тънка точена кора. С четка се намазнява леко. Поръсва се със захар ( за сладкия вариант). Сгъва се кората на две, повтаря се същата процедура и отново се сгъва. Така получаваме четири слоя. Получения многослоен правоъгълник нарязваме на четири части. В намазнена форма за крем карамел поставяме правочгълника като притискаме добре по дъното и стените на съда. Стърчащите краища изрязваме с ножица. Намазва се с разбито яйце и печем до порозовяване в загрята фурна.
Могат да се приготвят няколко дни по-рано и да се съхраняват във плътно затворени кутии. Пълнежът се поставя преди самото сервиране.
Снимката е прекрасна!
ОтговорИзтриванеИ кошничката също... мхмм... вкусна и красива!
Ивейн, поздравления за идеята и реализацията й!
Все така и занапред, мила :-)
Поздрави сърдечни!
Ах, Дими, радвам се че и ти споделяш мнението ми за тази идея!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за комплиментите! И да, опитвам доста неща, голяма част поради различни причини не стига до тук. Но семенцето е посято, ще чакаме плодовете :)
Хубав уикенд ти желая!