сряда, 20 януари 2010 г.

Бонбони с овесени ядки и фъстъчено масло



Това е адаптирана рецепта за бисквити без печене от кулинарния сайт allrecipes.com.

2 чч захар, 1/2 чч масло, 1/2 чч прясно мляко, 1/3 чч какао, 2/3 чч фъстъчено масло, 3 чч фини овесени ядки, 1/2 нарязани фъстъци(по желание), ванилия

Млякото, захарта и маслото се загряват до разтваряне на захарта. Отнема се от огъня и се добавят фъстъченото масло, овесените ядки, фъстъците и ванилията. Оставя се да се охлади и върху хартия за печене с лъжичка се сипват от сместа малки купчинки.
Бисквитките се оставят да стегнат за около 3 часа, най-добре една нощ.

Аз предпочетох да им предам по-изискан вид и ги оформих като пурички с дължина 5 см и дебелина 1,5 см. Овалях в шоколадови пръчици. Може и в натрошените фъстъци.

Чудесни бонбони-много ароматни и вкусни, препочръвам! :)

2 коментара:

  1. Много красива снимка, а бонбоните със сигурност са много вкусни! :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Мила Ирина, ако знаеш как ме зарадва в този късен час :) Да, действително желанията и усилията са ми насочени към подобряване на снимковия материал. Думите ти ме обнадеждават, че съм направила някаква крачка напред :)
    За вкуса - ометох ги почти сама, толкова ми харесаха, ще правя пак!
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails