сряда, 21 октомври 2015 г.

Тиквени сладки с овесени ядки


Интересни са. Не точно типичните хрупкави или мекички курабийки, но вкусни.

2 ч.ч. овесени ядки
1/4 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. сварена и пюрирана тиква
канела

Смесват се съставките, оформят се топчета, леко се приплескват. Печене 15-20 минути в предварително загрята на 175 градуса фурна.

Следваща стъпка - фурми вместо захар

Източник: Pinterest 

 

6 коментара:

  1. Брех, че интересно, като с банановите сладки. Трябва да опитам! Благодаря, Иве. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По-различни са от банановите. На мен ми допаднаха, но децата не им обърнаха внимание заради тиквата :)

      Изтриване
  2. Аз направих банановите - много интересен и нов вкус беше за мен. В началото не ми харесаха, струваха ми се леко гумени (?!) но после.... ммм да, изядох си ги :) !
    Сега мисля и тези да пробвам.

    ОтговорИзтриване
  3. Само три съставки и имаш идеални тиквени сладки. Кадърът ти на фона на китарата е много очарователен. Прегръдки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Измързелявам ли напоследък или просто търся семплото :) ? Май и двете :)
      А дали са идеални - как беше приказката- на вкус и цвет товарищей нет :)
      За снимките - опитвам да избягам от заучените си постановки, за да не си доскучавам сама. Преоткривам вещите вкъщи. А съм прибрала всички съдинки и парцалки, накупувани и складирани заради блога.
      Дани, чакам с нетърпение сесията ви :) Прегръдки, мила!

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails