Само две съставки - банани и овесени ядки. Малко шоколадов чипс за цвят, 15 минутки във фурната и имаме вкусни, меки, ароматни и здравословни бисквитки.
2 големи зрели банана се намачкват с вилица до пюре. Добавя се една чаена чаша фини овесени ядки. Разбърква се добре. От тук нататък е въпрос на предпочитания - шепа шоколадов чипс или малко ядки, а може и без тях.
С лъжица се оформят купчинки върху застлана с хартия за печене тава.
Фурната е предварително загрята, 170 градуса. 15 минути печем. Охлаждаме и се наслаждаваме.
Източник: Pinterest
Това задължително искам да го пробвам! Но ми се иска наистина да станат меки, даже леко влажни лепкави отвътре като дъвка малко... нещо подобно търся като вкус. Имат ли такъв вкус, Ивейн, ако примерно се пекът по-малко от 15 мин.?
ОтговорИзтриванеДа, меки, леко влажни са отвътре. Но не и лепкави. Ами пробвай, извади една част по-рано и прецени дали те устройва. Аз не смея да прогнозирам. Но едва ли би имало проблем, тя сместа и сурова си е вкусна :)
ИзтриванеИзглеждат супер, Ив! Овесените ядки не остават ли сухи и твърди като не са напоени с нищо?
ОтговорИзтриванеДани, ползвах фини овесени ядки и с тях няма подобни притеснения.
ИзтриванеИ аз съм им почитател, като одобрявам добавките. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ив!
Поздрави :)
Изтриване