сряда, 14 ноември 2012 г.

Пернати



Като написах заглавието и си помислих, че се нуждая от ударение. Перна́ти или пе́рнати - има ги и от двата вида тук. Все са перна́ти, но по-шаренките може и да са пе́рнати я с мокър парцал, я от някоя шишарка. Или пък  от онези, яхнали метлите може да ги е зашеметила, профучавайки покрай тях. Та види ли се нещо? Тъмно като в рог...


Та идеята ми бе да онагледя как с перна́ти се печели първа награда за апликация с есенни листа, да прелее плавно към аранжировката на бухалските ми курабии и накрая да завърши със стройна песен на перна́тия хор. Но, отплеснах се. То от толкова повторения вече се чудя има ли въобще такива думи в българския език. Дали да не ходя да си лягам, че накрая да не излезе, че пе́рнатата съм аз :)


Цялата дружина летя за Германия. Ах, от умора свят им се завило...А аз други причини търся за кривогледите им очички. Закъсняха за Хелоуин. Но пък се направи повторение заради едни жадни за приключения братовчеди.


Толкова за есента, бухалите и пернатите от всякакъв вид. А аз чакам да ми дойде съботата, та да компенсирам с една дъъъъъълга публикация. Чао :)

8 коментара:

  1. Страхотни са, и пернатите от листа, и от захар! Чудни! Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Супер си, Ив!!!Очаквам съботата нетърпеливо,предвид компенсацията за дългото ти отсъствие!!!
    Пернатите /и в двата варианта на ударението/ са атрактивни персони, бухалчетата - любими напоследък :Р а апликацията е тотално сладурска /браво за идеята и изпълнението/!
    Прегръдка :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бухалчетата наистина станаха доста популярни напоследък, не мислех, че ще се увлека и аз дотолкова по тях, но така се стекоха обстоятелствата. Не съжалявам, интересно ми беше :)
      Дано не се затрия пак за дълго, идейки има, желание още повече. Радвам се , че се отби, Диве!

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Нали си знаеш кой е провокатора? Трябваше всичко да е издържано в една стилистика. Само дето снимки не успях да направя - ще се изям от яд. Благодаря ти, Ели!

      Изтриване
  4. Е,страшни са сладури!Направо ме усмихнаха.Прекрасни са Ивче.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се на вниманието ти и изразената симпатия към кривоочковците ми, Йоли!

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails