сряда, 4 юли 2012 г.

Ода за окръжността


Може би тук трябваше да лея рими, но не умея.  Затова ще карам на цитати, мисли и заключения.

Окръжност е геометрична крива, образувана от множеството  от точките в дадена равнина, намиращи се на определено разстояние от определена точка - център. Окръжността е затворена крива - без начало и  без край, опасваща съвършената форма - кръг.

Суха формулировка с леки нюанси на чувства от преписващия - в случая аз - Ивейн.

Пристрастията ми към тази форма са очевадни. Винаги предпочитам кръглата торта пред правоъгълната или 3Д. А ако правя декорация от кръгчета - изпадам във възторг. Безкрайната повтаряемост не води до скука, напротив дава огромни възможности, а подчиненостите й са по-тържествени, по-нестандартни.

Да се върнем на окръжността. Множество от точки.  Ако повдигнеш това множество в пространството и му придадеш амебест вид с пръстите си, пред тебе ще разцъфне цвете. Ако добавиш това цвете към друго..., и друго, ... ще стане букет. Ако примижаш може да видиш букета като лабиринт...или...като облак. Кой е казал, че облакът се прави  от топчета?
А какво по-подходящо място да кацнат две сладки ангелчета?
А какво по-подходящо от това като торта за кръщене? И то на двама - братче и сестричка. Това обяснява и цветовете на панделките. Досещате се кой е по-големият предполагам.

Доста стреширащо ми дойде като чух, че става дума за кръщене. Две думи само ме накараха да започна да си рисувам наум - две ангелчета. Понякога клиентът може да бъде голям вдъхновител. А после голям ласкател :) Лили ♥♥♥ 
Снимките от тържеството бяха голяма изненада за мен - човек би си помислил, че сме действали в пълен синхрон и съгласуваност - всичко така добре си пасваше - салфетки, декорация от хартиени цветя.




Красиво ми е!

♥♥♥

Нямах намерение да се повтарям. Не и по този начин. Нито пък бягам от размърдване на въображението. Тук задачата беше да има единство между тоалет и дизайн на торта. И мъничко момиченце с един балон. Една годинка и кръщене :)
Копие на рокличката не исках да правя - заимствах цветовете и панделката само. Смятам, че тортата трябва да допълва малката дама, а не да доминира.







Безкрайно ми е! Мога и още, ....и още, ....и още...

18 коментара:

  1. Невероятни са! Нещата ти са винаги прекрасни! И на мен ми е много красиво да ги гледам! Благодаря! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни торти! Чудесни ансамбли! Никога не претрупваш - всичко е много точно дозирано. Аз не съм така - винаги се колебая и накрая като, че ли претрупвам в желанието си да украся повече и да покажа повече. Пти теб доминира ИЗЯЩЕНСТВОТО! Харесват ми одуготворените фигурки! Лицата на човечетата ти сякаш са живи, очите им са толкова изразителни, че чак ти се чудя как си ги сътворила!? (За мен човешките фигурки все още са тема табу - старателно ги избягвам, струват ми се много сложни! А и съм нова в "занаята".) Специално тези две твои торти са невероятно нежни - всеки детайл е толкова добре оформен, направо разкош! И снимките също са чудесни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, сега, и аз като новак се чудех и колебаех дълго, нормално е. Колкото повече торти минат през ръцете ти, толкова по-лесно ще става откъм избор на елементи. В началото действах на момента, сага почти винаги имам оформена идея и се стремя към реалицацията й. Фигурите и на мен все още са ми трудни, а ко мога без тях - мммм, приказка ще е:)Едни мечки умея и то полегнали за по-лесно :)
      Благодаря ти за хубавите думи и успехи с блога, хвърлих му едно око, ще наминавам при възможност :)

      Изтриване
    2. Благодаря! Аз като цяло от животински фигури не се плаша, само при човешки фигурки срещам трудности. Животни мога безброй и отраз - някак си, са ми лесни и елементарни,...но само с фауна не може. :-) Абонирах се за блога ти за да следя чудесните публикации... Поздрави!

      Изтриване
  3. Не ще се хвана никога да правя такива торти, но не пропускам нито една твоя.Приятно ми е не само да съзерцавам резултата, но и да съпреживея емоцията, която споделяш.
    Винаги е хубаво при теб!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. За жалост не съм толкова сръчна в ръцете, за да направя такова бижу. Винаги се възхищавам на въображението ти и търпението с което правиш тортите!
    Обичам да наминавам при теб- винаги има на какво да се порадват очите ми (и да завидя....:)

    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  5. Хареса ми преливането на цветовете и непретрупаността!Много са стилни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трябва да има баланс. На пищния втори етаж смятам, че оскъдната допълваща декорация е абсолютно достатъчна. Благодаря за вниманието и високата оценка :)

      Изтриване
  6. Много е нежна и красива. Не е за ядене,нали? Бих я сложила във витрината и на никой няма да дам да я пипне.

    ОтговорИзтриване
  7. Ив, брилянтно изпълнение, в твоите торти има магия.
    Бяла, чиста и красива магия...

    ОтговорИзтриване
  8. Приказна е, стилна и нежна! Поздравления! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Напълно съгласна, че в твоите торти наистина има магия ♥Много обичам да те чета Ивейн и да ти разглеждам красотите :-)Едно хубаво ви става :-)

    ОтговорИзтриване
  10. Приказно... Всичко е така изпипано, нежно, красиво! Продължавай в същия дух! :)

    ОтговорИзтриване
  11. И двете са истински бижута! Наистина в тортите ти има не само въображение и много талант, но и и магия, любов, красота, стил. Как веднъж поне не открих нещо, което да ме подразни поне малко, да не ми стои на място, да не ми хареса... Не! Всичко е прекрасно и съвършено! Обичам тортите ти, обичам и теб! Прегръдка!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Прелестни! Просто прелестни. Не знам, какво друго да кажа.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails