неделя, 4 март 2012 г.

Мъфини с изненада

Не е ли странно - при наличието на толкова много кулинарни блогове, наши и чуждоезични, в един и същи момент да набележиш и приготвиш една и съща рецепта с някоя виртуална дружка? Кажи после, че не трептите на една честота. Но аз нали не трябва да изневерям на стила си, позалежаха се снимките, повторих рецептата - да не би да съм се излъгала нещо, и ето - половин месец по-късно все пак реших да й дам шанс и през моята страничка. Нали ми хареса, и най-хубавото, че не само на мен. Защо да не я препоръчам? Като за начало - половин доза, но заради недоверието ми - втори дубъл с цяла.
Не е ли още по-странно, че досега не съм правила солени кексове и мъфини? Още по-малко с царевично брашно. А когато има и някаква изненадка - решението се взема лесно. А колко му е да врътнеш едни мъфини? Сухи съставки, мокри съставки - и хайде - мяташ във фурната.

Царевични мъфини с кренвирши



Източник: тук и тук

Сухи продукти: 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. царевично брашно, 1 с.л. бакпулвер, 1/4 ч.ч.захар, 1/4 ч.л. сол

Мокри продукти: 2 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1/3 ч.ч. олио

Допълнително: 12 мини кренвиршчета или 3 бр. обикновени, нарязани на 12 парчета

Начинът на при гототвяне вече го описах набързо. Аз предпочитам да си ги пека в хартиени вложки.


Кренвиршите биха могли да бъдат заменени с предпочитан колбас.

13 коментара:

  1. Ив,
    чудесни са мъфините :)
    И на мен ми се е случвало да искам да публикувам рецепта и докато се наглася, дружка от блоговете
    го прави :)
    Може би еднакви вкусове, или телепатия ? :)
    Поздрави и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Ивейн, прекрасна идея! От известно време размишлявах над тези из различните "чужбински" блогове, но ти сега силно ме накара да спра да мисля и да действам още утре с тях, особено след като си намерих и био- кренвирши вече нищо не ме спира. Благодаря за побутването, твоите снимки са виновни за поддаването ми, твърде добри са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, Бубе, аз и два пъти ги снимах, но все едни стерилни ми седят, напоследък все недоволна го раздавам :) Но мъфинките са добри, щом Жени ги одобри, смятай! А тя си е капризче :)

      Изтриване
  3. Чудесна публикация!И аз не съм правила солени мъфини, а отдавна ги зяоам!Благодаря за рецептата!Снимките са много хубави!Приятна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Както се казва - винаги има първи път! Или пък никога не е прекалено късно :) Благодаря за посещението и коментара! Всичко хубаво и на Вас!

      Изтриване
  4. Пример за това, че светът е малък, виртуалният също :))
    Чудесни са, Ив! Не знам дали сте ги изяли още същия ден, но тъй като при мен се оказа, че главно аз ще трябва да се "боря" с тези кексчета, и при цяла доза, победата нямаше как да се осъществи за ден, та на втория-третия, вече ми бяха малко сухи моите.

    Хубава седмица :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За света - ясно, но за виртуалния не очкавах :) Аз, Иночка, си имам един чудесен стъклен похлупак , който ги запази сочни. Моята заслуга беше по опитването, че на диета го давам, но детето (едното)се справи успешно!

      Изтриване
  5. Всички правим така Ив.Права си ... не стига времето и докато се натуткаме...Мъфинките са супер!А снимчиците ти са безкрайно вкуснички!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Права си, Йоли...докато се натуткам и да отговоря....А аз безкрайно ти се радвам по TV-то!

      Изтриване
  6. И аз правих нещо подобно тези дни (подобно, защото замених една от съставките), но вместо царевичното сложих грахово брашно :-). Мисля, че е телепатия. Моите разбира се, не са така фотогенични :-). Изглеждат много, много вкусни, Ив!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails