петък, 19 август 2011 г.

На път

Беше ми нужно доста време, за да погледна с други очи на една оставена в забвение тортичка. Намирах си ред оправдания, за да я отлагам - пак недоволствах от снимките; много неща се промениха в движение.

Тъкмо бях извадила от фурната шоколадовия блат за Бутилката, когато ми се обади Ваня (за нейния син Калоян правих "Празник на сеновала") с молба за бърза торта за нейна колежка. За дизайна - да измисля нещо. Офис, хвърчащи листчета, веднага една идея ми се избистри в главата, но няма да я споделя, защото рано или късно ще я реализирам. Което трябва да значи, че не се случи това, което си мислех, защото в още няколко разговора доуточнихме, че колежката много пътува, трябваше табелки с конкретни посоки да се включат, и някакви надписи, които на мен нищо не ми говорят.




Повярвала в себе си, че щом слончета мога да правя, защо не и човешки фигури, набързо реших, че  кръстовище с пътепоказател, куфар и кокетна мацка ще са основните елементи в украсата на тортата. На рисунка всичко изглеждаше добре. (Ще трябва и тях да ги снимам, може би. Понякога приликите с крайния резултат са доста радващи.)


Метнах още два блата да пека. Завъртях рулото и  тортата (тази е вита) и се заех с украсата.
Е, не са лесни тези фигури, да знаете :)



И ако нещо ви се струва недовършено то е съвсем умишлено.  Мацката е без очи. Това отпред са добре подрязани храсти, да не ги помислите за нещо друго.




Улиците не са от сив асфалт. Цялото  чакане по- ми се вписваше да се случва на прашен път. И нали все пак тортата е за дама, нека да е с по-меки, пастелни цветове.


Хайде, направих разбора, приключих с февруари, следва март.

И какво им имало на снимките? Съвсем са си наред, мисля. Дори, гледайки ги, ме обхвана лека носталгия към по-характерната структура на домашно приготвения фондан. Но минах  на купешки вече, за по-лесно :)))

13 коментара:

  1. Ивче, както винаги си се справила прекрасно :)
    Цветовете на мен много ми допадат!
    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна торта ...отново!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Ивче,прекалено си взискателна и самокритична,затова и ти се получава перфектно всичко,което правиш!Аз мога само да гледам и да се наслаждавам на твоето изкувство!
    Идейна и красива торта си направила отново с невероятни детайли(дори подгъва на дънките на девойката:)
    Прегръщам те и те поздравявам за прекрасната работа и уникалните труд,търпение и замисъл,които влагаш в творенията си!

    ОтговорИзтриване
  4. Че се правят трудно тези фигурки ми е напълно ясно, обаче не ми е ясно как постигаш такова съвършенство при заглаждане на чаршафа на тортата :))
    Страхотна си!

    ОтговорИзтриване
  5. Справила си се отлично със всички детайли и моделирането, Ив! Тортата е страхотна, като идея и реализация!

    Поздрави, Милена :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Ивейн, тортата е прекрасна!Предполагам , че и колежката на Ваня е останала много, много доволна - чудесна е!
    Поздрави и прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  7. Хареса ми, не виждам защо толкова време си я крила, Ив! Прегръдки с пожелания за хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  8. Тортата е чудесна!
    Много ми харесва колко е изчистена, така погледът се фокусира веднага върху фигурката, която е очарователна :)
    Не е трябвало да криеш тортата толкова дълго.
    Поздрав и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви, приятели! Слънчев и усмихнат уикенд и на вас (той половината мина, но карай :)))

    Ина, намирам си цаките за заглаждане, има си специален уред, но аз си ползвам шпатулите за тая работа. Докато с едната заглаждам по борда, с другата по повърността. Малко се получава като онова упражнение, в което си поглаждаш корема с кръгообразни движения с едната ръка, а с другата се потупваш по главата :)))

    ОтговорИзтриване
  10. Красива и същевременно изчистена торта! Стилизирана, но носи живот. Моите поздравления :)

    ОтговорИзтриване
  11. И една година по-късно пиша, за да благодаря за прекрасната и много оригинална торта. Аз съм това момиче седнало на кръстопътя... и което всъщност имаше рожден ден. Тази невероятна торта беше част от една незабравима изненада и от най-хубавия ми рожден ден до момента.

    Илейн, Благодаря Ви.

    Нека използвам момента да благодаря и на виновничката заради която тази торта беше направена специално за мен.

    Ваня, благодаря!
    Обичам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ...една година...Ива, да Ви кажа ли, че този коментар има много по-голяма тежест от когато и да е. Зная ли, може би времето му я придава или самото очакване, защото когато не получиш никакъв отзив оставаш малко неудовлетворен, все едно не си си свършил работата. А днес, сега, Вашите думи ме правят щастлива. Наистина! И дават стимул да не изоставям нещата там, докъдето са. Благодаря Ви и аз! Честит рожден ден!

      Изтриване
    2. И моя грешка, че не видях по-рано :-) Отново благодаря за страхотната торта, Ванче. За това, че направи щастлива Ива и показа, че най-правилната посока поема онзи, който избере за свой съветник сърцето.

      ххх

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails