понеделник, 14 февруари 2011 г.

За щастието и котките, вместо за любовта и виното

Щастие...Самота, свобода, море, небе, пясък, вятър, птици, китара, бял кон. Моето щастие...

Това беше формулировка по темата  преди 20 години от подрастващата ми нещастно влюбена, романтична душа. Все още  помня и пазя съчинението, записано в овехтял тефтер, закътан на дъното на някой шкаф.

Днес, с понатрупан житейски опит, моето щастие бива осъзнавано и откривано в съвсем прозаични неща. Семейството, естетсвено, е на неоспорваното първо място. От там нататък без степенуване, моето щастие е в добрата дума, жест, в усмивката, в приятната среща, в доставената радост...

Поредица от приятни събития ме накараха да сияя и трудно да сдържам усмивката си. А заобиколена от непознати хора в метрото, едва ли най-нормалното нещо е да си щастливо ухилен, мъкнещ огромна торба с неясно какво :)


Ако искате да изпаднете в подобна ситуация, непременно посетете кокетното магазинче на ул. "Стефан Караджа", където ще ви посрещне слънчевото момиче Ели. Самият контакт с нея е изключително приятен и заразно вдъхновяващ, а нещата които ще видите там...няма начин да не ви усмихнат. Сътворени са с много въображение, талант и чувство...

Но тази среща никак не беше случайна - планирана бе от преди месец и ме държеше  в напрежение през цялото време, а  мотото й бе "Котешка фамилия". Хрумна ми, подаръкът, който исках да направя на приятелка, освен да олицетворява нейното колоритно семейство и да допълни колекцията им от сувенири на котки-дървени, керамични, метални, от тел...

А сега си имат и от плат: 


Ели най-вероятно е използвала и вълшебна пръчица, защото котешкото семейство, което постави пред мене изглеждаше неръкотворно. Няколко минути не стигат, за да разгледаш всички невероятно изпипани детайли.

Трогна  ме и прекрасния жест - предполагам, узнала за моите опити в шиенето на възглавници, ми направи съвсем неочакван подарък-малка сладка възглавничка. Колко мило! После моите разбойници не можаха да се разберат на кого да е. Ели, чакай ни за още една :)))Вече е ясно, ако сте видели в градския транспорт една щастливо изглеждаща жена със странен чувал, коя е била и защо.

Обаче следва  връчването. Пак на улицата, сред минувачите две особени жени си подават нещо, развързват някакви връви, надничат нетърпеливо, ахкат, подкачат, прегръщат се, сълзи, усмивки... Трогателно :) Как да не се усмихваш отново цял ден?

И после пият кафе, а котките заедно с тях на масата. За недоумение на севитьорките :)

За финал на тази котешка история и за настроение :


Ще има продължение....

25 коментара:

 1. Посещавала съм магазинчето на Ели само виртуално и напоследък всеки ден си казвам да направя един завой към "100 овце", мисля си, че ще е приказно изживяване:))) Твоите котета ме стимулират да се отбия там скоро... Страхотни са, много идеен подарък.
  А това парче ми е любимо от няколко дни, днес цял ден ще си го припявам:)))
  Поздрави, Иве и усмихнат ден!

  ОтговорИзтриване
 2. Ели (ей, много и все талантливи Ели-та), а ти със сигурност дълго няма да можеш да излезеш от там. Песничката си я припявам от доста време, ето, че удобен повод да я включа :)

  ОтговорИзтриване
 3. Прекрасна история, с още по-прекрасни главни герои, Ив! :)
  Приказен да е всеки твой ден, изпълнен с радост, усмивки и обич!

  ОтговорИзтриване
 4. Ванче, пак ме разплакваш!
  Караш ме отново да си припомня нетърпението пред неизвестното, екстравагантната, мила и трогателната изненада, сълзите от щастие, усмивката, която упорито отказва да слезе от лицето ми...А после и впечатлената и доволна усмивка на татко Котарак, и еуфорията сред малките Котенца...Очите на каката светват и отсича лаконично: "Яко!". А най-малкото подскача отстрани и подвиква нетърпеливо:"А аз коя съм, аз коя съм?". И след като разбира, гушка своята кукла и цяла вечер не пропуска да се похвали на всеки:"Виж ме, бабо, имам плитки!Дядо, гледай с каква рокля съм!" А после идва нощта и цялото ни котешко семейство заспива, сгушено до нея...
  Ванче, благодаря ти за вълшебния подарък! :)))

  С много обич: Дети :)))

  Благодаря и на талантливите феи, чиито сръчни ръце и безкрайна фантазия са сътворили тия наши очарователни котешки двойници! :)))

  ОтговорИзтриване
 5. Съгласна съм с всяко определение за Ели и невероятното и магазинче! Котките са просто невероятни, както всичко което твори Ели!

  ОтговорИзтриване
 6. Не съм посещавала това магазинче, но като гледам колко усмивки поражда....
  Чудесен пост, Ив!
  Честит празник и още много вълнуващи дни ти пожелавам :)

  ОтговорИзтриване
 7. Еви, много хубави пожелания! Всичко най-прекрасно и на теб!

  Ало, Котараната, спестила си ми голяма част от инфото, но разказът е страхотен, много образен :)

  Така е, Лина! Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 8. Къде се промуши, приятелко, та не те забелязах? :)Честит да е и на теб, Иве!

  ОтговорИзтриване
 9. Иве, тези котараци са страхотни:)
  Една усмихната и "мъркаща" вечер!

  ОтговорИзтриване
 10. Мяуу, Дани :))))

  И аз още си се хиля, Зори, радвам се че успявам и да разтегна и у теб усмивка :)

  Хубава нощ!

  ОтговорИзтриване
 11. Благодаря ти, Ив! :) - за проекта, за идеята, за споделените емоции, за снимките... безкрайто се радвам, че ме направи часто т всичко това ... да не споменавам с каква радост правих котаците :)))

  ОтговорИзтриване
 12. Звучи много весело и прекрасно. Пожелавам ти повече такива дни ;))))) Хубав ден на всички ;)

  ОтговорИзтриване
 13. naistina zvu4i prekrasno! ljatoto sam v Balgaria, 6te go namerja...

  ОтговорИзтриване
 14. Наистина Ели създава страхотни неща, винаги изпипани до съвършенство. А в магазинчето е толкова приятно и уютно,че му се приисква на човек да заживее там! :)
  Ивейн, направила си страхотна изненада на приятелката си (и семейството й)! Хубаво е човек да се усмихва, нека по-често да го правим.

  ОтговорИзтриване
 15. И аз само виртуално съм посещавала магазинчето, мисля че е време да го видя и лично :-)
  Толкова красоти на едно място не бива да се подминават...

  ОтговорИзтриване
 16. Ив, страхотна публикация! Може би защото изпитвам невероятни симпатии към Ели, а може би защото тайничко ти завидях, че си успяла да се запознаеш с нея на живо, но наистина много ми хареса всичко:) Поздрави и на двете!

  ОтговорИзтриване
 17. Ели, какъв срам, колко нещо изприказвах, а едно "благодаря" не ти казах. Но може би от притеснение, че толкова много използвам тази думичка, и да не се обезцени. Но от сърце, БЛАГОДАРЯ!

  Радост, има такива дни, затова и писах, че ще има продължение, като за щастието, така и за котаците :)

  Мария, докакато лятото дойде, Ели ще натвори още интересни неща :) Ще ти е много забавно, предполагам :)

  Catt, забелязах, че и ти предизвикваш усмивки! Прекрасно е!

  Ири, бях останала с впечатлението, че като си притежател на "Рецепти" от "100 овце", със сигурност си намимавала от там :)))

  А така, завиждай ми, Руми :))))) Гостуването й при теб не се забравя, но живият контакт с Ели е съвсем друго нещо-тя е толкова лъчезарна-истинско слънчице :)

  ОтговорИзтриване
 18. Ив,
  тези котки са страхотни. Не само защото излизат изпод ръцете на такова добро и усмихнато момиче, но наистина носят радост, свобода и устрем за живот. Много миловидни физиономиии имат и те карат да се усмихваш. Поздрави за Ели, ще я посетя в най-скоро време.
  А теб, не бих бих те познала от километри в метрото, защото сме от една порода :)

  ОтговорИзтриване
 19. Прекрасна публикация, Ивейн!
  Желая ти много,
  много радостни и усмихнати дни.
  Поздрав, Диана

  ОтговорИзтриване
 20. Страхотни са, сега е твой ред да ги направиш от... шоколад!

  ОтговорИзтриване
 21. Ive, naistina na balgarski mi e po-priatno :-) ne se izku6avai - pi6e i na dvata...

  ОтговорИзтриване
 22. Дани, надуши ли ме? :)

  Мерси, Диани, много усмивки и на теб!

  Миткоооо, поставяш ми задачки, а? От шоколад не знам дали, но от фондан бих пробвала :)

  Знаех си аз, Мария! :)

  Всичко хубаво! До скоро!

  ОтговорИзтриване
 23. Задачки закачки, чакам снимки! :)
  За шоколада ще ти кажа тайната, поливаш тези с шоколад и ги слагаш в хладилника :D

  ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails