Доста се повъртяхме на въртележката май? И преди да ни се е "завил свят" ще взема да почерпя. Имам повод. Не мога да скрия колко ми е приятно да съм сред представените, редом с любимите, дори идеализирани в моите очи личности, създатели на най-добрите кулинарни блогове.
Не съм и предполагала, че някога ще бъда на страниците на списание и то от такъв ранг. И след като това е възможно остава да изрека на глас зародилите се мисли-желания в главата ми: Таз година в кулинарни, догодина в архитектурни :)
Не съм и предполагала, че някога ще бъда на страниците на списание и то от такъв ранг. И след като това е възможно остава да изрека на глас зародилите се мисли-желания в главата ми: Таз година в кулинарни, догодина в архитектурни :)
Почерпката, естествено, ще е нещо сладичко, за да не противореча на създадения имидж. Ще е лесно, с минимум съставки, което става доста предпочитана максима напоследък, и не на последно място - много галещо и насищащо сетивата. Спирам с приказките, за да не избягам и от другия си принцип при списването на блога, който много добре е усетен - да съм оптимално словоохотлива. Нито повече, нито по-малко.
Заповядайте:
за 8 бонбона:
80 гр (20 гр за формичките и 60 гр за пълнежа) натурален шоколад, 2 сл Маскарпоне, 1 чл бадемов ликьор, ядки по желание, какао
Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълновата печка. Във всяка алуминиева формичка се слага по една каф. лъжичка от разтопения шоколад и с четчица се разпределя по дъното и стените. Формичките се оставят в хладилника, за да стегне шоколада. Към останалото количество се добавя Маскарпонето и ликьора, разбърква се до хомогенизиране. Ако се наложи може мъничко да се загрее в микровълновата печка. Полученият крем се разпредлеля в капсулите. Отгоре се поставя ядката. Връщат се в хладилника. Преди сервиране се отстраняват алуминиевите форми, подреждат се в подходящ съд и се поръсват с какао.
Поздравления, Ив! Да ти се сбъднат желанията :)
ОтговорИзтриванеПоздравления и от мен! Ведно с пожелания за сбъдване на желания! :)
ОтговорИзтриванеХубави са
ОтговорИзтриванеПоздравления :)
ОтговорИзтриванеС най-голямо удоволствие бих се наслаждавала
и на публикация в архитектурно списание!
А дотогава - бонбонче!
Поздрави, Ивейн!
Ивейн, поздравления за публикацията, заслужаваш, и то точно в списание от такъв ранг, а...що се отнася до почерпката...направо ме разби, бонбоните исглеждат и съм сигурна, че и на вкус са феноменални...утре трябва да потърся форми за бонбони...:)
ОтговорИзтриванеИвка, честито, много се радвам за теб!:)))
ОтговорИзтриванеБлагодаря за вкусното бонбонче, пожелавам ти още много подобни успехи!:))))
Поздравления за успеха, Ивейн, напълно заслужено! Бонбонките ми идват тъкмо навреме, имам половин кутия маскарпоне в хладилника и се чудех къде да я "бухна". С пожелания за много нови успехи!
ОтговорИзтриване:) Честито! Отива ти! :)
ОтговорИзтриванеПоздравления за публикацията, заслужено признание и то в какво списание само!
ОтговорИзтриванеПожелавам още много публикации - и на кулинарна, и на архитектурна тематика :)
Бонбоните са страхотни, с удоволствие вземам един!
Зори, Creative, много ви благодаря!
ОтговорИзтриванеДани, много ме радваш - дай да се комбинираме, ти Инвеститор, аз - Проектант и може да пропишат за нас :)))
Ваня, благодаря! Относно бонбоните-приятно изненадана съм - много добро съчетание и съвсем като "купешки" :)
Рони, радвам се, че ми се радваш :)
Кали, това беше участта на моята половин кутия. Сега остана на половината половината. Трябваше цялата да я изразходя, харесаха се бонбонте, но вече аз не се харесвам :))))
Gloxy-Floxy, мерси! Разсмя ме :)))
Lety, и на теб благодарности от сърце!
Браво, Ивейн!
ОтговорИзтриванеМного се радвам за теб и ти желая още такива медийни изяви!
Кеми, много мило ми стана, че се отби!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
Ей, че хубаво! Продължавай в същия дух :))
ОтговорИзтриванеИв, това с инвеститора ме разсмя :)
ОтговорИзтриванеАми, давай!
Хубав ден!
Поздравления за публикацията, това наистина е голямо признание, а бонбоните изглеждат и звучат много съблазнително!
ОтговорИзтриванеЧестито,Ивейн!Бонбонките на вид са много примамливи,а щом са с любимия ми шоколад,сигурно и на вкус са чудесни.
ОтговорИзтриванеИвейн честито! Пожелавам ти още много публикации, за да имаш повод пак да почерпиш:)
ОтговорИзтриванеИвейн, честита първа публикация!Пожелавам ти много успехи (там където най-много искаш) и повече увереност;-)!
ОтговорИзтриванеБраво, Ивейн, супер много се радвам за това признание, въобще не се съмнявам, че ще има още много публикации и хора, които тепърва ще открият своите малки чудеса в твоя блог!
ОтговорИзтриванеИвейн, и аз ти пожелавам още много, много публикации в списания + приза "Архитект на годината" :))) Всичко, което сътворяваш в блога ти сочи, че го заслужаваш :)
ОтговорИзтриванеЧестито и от мен! Да се множат публикациите!
ОтговорИзтриванеПоздравления, Ивейн - и за публикацията, и за красотите, които неуморно твориш! Желая ти нестихващо вдъхновение, безброй успехи и сбъднати мечти! :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и пожелания за спорна седмица! :)
Поздравления,деано се сбъдне желанието ти.
ОтговорИзтриванеПоздравления, Ивейн!
ОтговорИзтриванеТова ти е първата медийна изява, ако не се лъжа?
Честита да ти е, с пожелания за още много други, включително и архитектурни :-)
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеСуперско !!!! Пожелавам ти още много такива изяви защото го заслужаваш !
ОтговорИзтриванеМомичета, не знам дали предполагате колко много ме радвате! Страхотни сте!!! Благодаря ви за подкрепата и пожеланията!
ОтговорИзтриванеЛулу, тебе лично имам да те черпя, не си забравила, предполагам?
Тъй вярно, Мария, Елиа :)))
Дивичка, ама много ме ласкаеш, да знаеш!
Ина,ооооо, за това ще ми трябват минимум 2-3 години, но от твоите уста в Божиите уши :)
Дина(много ти харесвам името), Just Lina, както се казва: Да ви се връща!
Доника, ВД, мисля, че биха ви харесали бонбоните!
Петя, много са факторите, но дано!
Ирка, винаги има първи път и вълнението предполагам, че ти е познато :)
Ева, благодаря за оказаното внимание и хубавите пожелания! Честито и от мен!
Поздравления, Ивейн! Още много поводи за радост и гордост!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Милена :-)
Ив,
ОтговорИзтриванепоздравления за страхотната публикация! Аз, аз първа я видях и толкова много се зарадвах!
Желая ти архитектурни успехи и да се изкачиш на най-високата стълба на най-горния етаж :)
Честито признание, Ивейн!
ОтговорИзтриванеЖелая ти творческо вдъхновение и много успехи да те радват и усмихват.
Поздравления и прегръдки, Диана
Buongiorno sai che quando i dolci sono così belli e raffinati ma anche facili mi piacciono moltissimo, grazie un abbraccio
ОтговорИзтриванеМилена, ще се постарая да запазя и подобря нивото, за да има поводи!
ОтговорИзтриванеНе ти го отричам, Дани- ти първа я видя:) Щеше ми се и ти да си там! Следващия път, обещаваш ли? :)
Диана, много ти благодаря! Хубавото е, че вдъхновение може да се намери в толкова много неща!
Stefania, аз не веднъж съм казвала, че много обичам простичките неща. Най-хубаво е, когато са и красиви и лесни:)
Прегръдки за всички!
Поздравления, Ивейн, много се радвам!
ОтговорИзтриванеЖелая ти и занапред успехи! Бъди здрава!
Поздрави съдечни за теб и пожелания за здрави, усмихнати, вкусни и красиви есенно-зимни дни :-)
Шоколад! Обожавам го!!!!!!
ОтговорИзтриване