понеделник, 22 ноември 2010 г.

Да хапнем по бонбонче?

Доста се повъртяхме на въртележката май? И преди да ни се е "завил свят" ще взема да почерпя. Имам повод. Не мога да скрия колко ми е приятно да съм сред представените, редом с любимите, дори идеализирани в моите очи личности, създатели на  най-добрите кулинарни блогове.



 
Не съм и предполагала, че някога ще бъда на страниците на списание и то от такъв ранг. И след като това е възможно остава да изрека на глас зародилите се мисли-желания в главата ми: Таз година в кулинарни, догодина в архитектурни :) 



 

Почерпката, естествено, ще е нещо сладичко, за да не противореча на създадения  имидж. Ще е лесно, с минимум съставки, което става доста предпочитана максима напоследък,  и не на последно място - много галещо и насищащо сетивата. Спирам с приказките, за да не избягам и от другия си принцип при списването на блога, който много добре е усетен - да съм оптимално словоохотлива. Нито повече, нито по-малко.


 Заповядайте:



за 8 бонбона:

80 гр (20 гр за формичките и 60 гр за пълнежа) натурален шоколад, 2 сл Маскарпоне, 1 чл бадемов ликьор, ядки по желание, какао

Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълновата печка. Във всяка алуминиева формичка се слага по една каф. лъжичка от разтопения шоколад и с четчица се разпределя по дъното и стените. Формичките се оставят в хладилника, за да стегне шоколада. Към останалото количество се добавя Маскарпонето и ликьора, разбърква се до хомогенизиране. Ако се наложи може мъничко да се загрее в микровълновата печка. Полученият крем се разпредлеля в капсулите. Отгоре се поставя ядката. Връщат се в хладилника. Преди сервиране се отстраняват алуминиевите форми, подреждат се в подходящ съд и се поръсват с какао.

34 коментара:

  1. Поздравления, Ив! Да ти се сбъднат желанията :)

    ОтговорИзтриване
  2. Поздравления и от мен! Ведно с пожелания за сбъдване на желания! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Поздравления :)
    С най-голямо удоволствие бих се наслаждавала
    и на публикация в архитектурно списание!
    А дотогава - бонбонче!
    Поздрави, Ивейн!

    ОтговорИзтриване
  4. Ивейн, поздравления за публикацията, заслужаваш, и то точно в списание от такъв ранг, а...що се отнася до почерпката...направо ме разби, бонбоните исглеждат и съм сигурна, че и на вкус са феноменални...утре трябва да потърся форми за бонбони...:)

    ОтговорИзтриване
  5. Ивка, честито, много се радвам за теб!:)))
    Благодаря за вкусното бонбонче, пожелавам ти още много подобни успехи!:))))

    ОтговорИзтриване
  6. Поздравления за успеха, Ивейн, напълно заслужено! Бонбонките ми идват тъкмо навреме, имам половин кутия маскарпоне в хладилника и се чудех къде да я "бухна". С пожелания за много нови успехи!

    ОтговорИзтриване
  7. Поздравления за публикацията, заслужено признание и то в какво списание само!
    Пожелавам още много публикации - и на кулинарна, и на архитектурна тематика :)
    Бонбоните са страхотни, с удоволствие вземам един!

    ОтговорИзтриване
  8. Зори, Creative, много ви благодаря!
    Дани, много ме радваш - дай да се комбинираме, ти Инвеститор, аз - Проектант и може да пропишат за нас :)))
    Ваня, благодаря! Относно бонбоните-приятно изненадана съм - много добро съчетание и съвсем като "купешки" :)
    Рони, радвам се, че ми се радваш :)
    Кали, това беше участта на моята половин кутия. Сега остана на половината половината. Трябваше цялата да я изразходя, харесаха се бонбонте, но вече аз не се харесвам :))))
    Gloxy-Floxy, мерси! Разсмя ме :)))
    Lety, и на теб благодарности от сърце!

    ОтговорИзтриване
  9. Браво, Ивейн!
    Много се радвам за теб и ти желая още такива медийни изяви!

    ОтговорИзтриване
  10. Кеми, много мило ми стана, че се отби!
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  11. Ей, че хубаво! Продължавай в същия дух :))

    ОтговорИзтриване
  12. Ив, това с инвеститора ме разсмя :)
    Ами, давай!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  13. Поздравления за публикацията, това наистина е голямо признание, а бонбоните изглеждат и звучат много съблазнително!

    ОтговорИзтриване
  14. Честито,Ивейн!Бонбонките на вид са много примамливи,а щом са с любимия ми шоколад,сигурно и на вкус са чудесни.

    ОтговорИзтриване
  15. Ивейн честито! Пожелавам ти още много публикации, за да имаш повод пак да почерпиш:)

    ОтговорИзтриване
  16. Ивейн, честита първа публикация!Пожелавам ти много успехи (там където най-много искаш) и повече увереност;-)!

    ОтговорИзтриване
  17. Браво, Ивейн, супер много се радвам за това признание, въобще не се съмнявам, че ще има още много публикации и хора, които тепърва ще открият своите малки чудеса в твоя блог!

    ОтговорИзтриване
  18. Ивейн, и аз ти пожелавам още много, много публикации в списания + приза "Архитект на годината" :))) Всичко, което сътворяваш в блога ти сочи, че го заслужаваш :)

    ОтговорИзтриване
  19. Честито и от мен! Да се множат публикациите!

    ОтговорИзтриване
  20. Поздравления, Ивейн - и за публикацията, и за красотите, които неуморно твориш! Желая ти нестихващо вдъхновение, безброй успехи и сбъднати мечти! :)
    Сърдечни поздрави и пожелания за спорна седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  21. Поздравления,деано се сбъдне желанието ти.

    ОтговорИзтриване
  22. Поздравления, Ивейн!
    Това ти е първата медийна изява, ако не се лъжа?
    Честита да ти е, с пожелания за още много други, включително и архитектурни :-)

    ОтговорИзтриване
  23. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  24. Суперско !!!! Пожелавам ти още много такива изяви защото го заслужаваш !

    ОтговорИзтриване
  25. Момичета, не знам дали предполагате колко много ме радвате! Страхотни сте!!! Благодаря ви за подкрепата и пожеланията!
    Лулу, тебе лично имам да те черпя, не си забравила, предполагам?
    Тъй вярно, Мария, Елиа :)))
    Дивичка, ама много ме ласкаеш, да знаеш!
    Ина,ооооо, за това ще ми трябват минимум 2-3 години, но от твоите уста в Божиите уши :)
    Дина(много ти харесвам името), Just Lina, както се казва: Да ви се връща!
    Доника, ВД, мисля, че биха ви харесали бонбоните!
    Петя, много са факторите, но дано!
    Ирка, винаги има първи път и вълнението предполагам, че ти е познато :)
    Ева, благодаря за оказаното внимание и хубавите пожелания! Честито и от мен!

    ОтговорИзтриване
  26. Поздравления, Ивейн! Още много поводи за радост и гордост!

    Поздрави, Милена :-)

    ОтговорИзтриване
  27. Ив,
    поздравления за страхотната публикация! Аз, аз първа я видях и толкова много се зарадвах!
    Желая ти архитектурни успехи и да се изкачиш на най-високата стълба на най-горния етаж :)

    ОтговорИзтриване
  28. Честито признание, Ивейн!
    Желая ти творческо вдъхновение и много успехи да те радват и усмихват.
    Поздравления и прегръдки, Диана

    ОтговорИзтриване
  29. Buongiorno sai che quando i dolci sono così belli e raffinati ma anche facili mi piacciono moltissimo, grazie un abbraccio

    ОтговорИзтриване
  30. Милена, ще се постарая да запазя и подобря нивото, за да има поводи!

    Не ти го отричам, Дани- ти първа я видя:) Щеше ми се и ти да си там! Следващия път, обещаваш ли? :)

    Диана, много ти благодаря! Хубавото е, че вдъхновение може да се намери в толкова много неща!

    Stefania, аз не веднъж съм казвала, че много обичам простичките неща. Най-хубаво е, когато са и красиви и лесни:)

    Прегръдки за всички!

    ОтговорИзтриване
  31. Поздравления, Ивейн, много се радвам!

    Желая ти и занапред успехи! Бъди здрава!

    Поздрави съдечни за теб и пожелания за здрави, усмихнати, вкусни и красиви есенно-зимни дни :-)

    ОтговорИзтриване
  32. Шоколад! Обожавам го!!!!!!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails