петък, 9 октомври 2009 г.

Лесна, ефектна и бърза баница с...майонеза




Това ми е любимата за приготвяне баница. Толкова е симпатична, като букет цветя е...

А и при похапването няма нужда от рязане-просто се късат отделните цветчета.

Е, рязането все пак не е спестено, но човек желание да има.

Та, набързо рецептата:

1 пакет точени кори за баница, 200 гр сирене, 4 яйца, 1 майонеза, 250 мл газирана вода и мазнина



Начин на приготвяне:

Взема се една кора и се намазнява леко с четка. Върху нея се полага втора кора и отново се намазнява. Отгоре се поръсва с натрошено сирене. Завива се на руло, което се разрязва на осем равни части. Всяка се поставя в тавата, обърната с разреза надолу. И така докато се напълни съда, в който ще се пече. Накрая се прави заливка от разбитите яйца, майонеза и газирана вода и се пече в силна фурна до готовност.



Понеже реших да я приготвя във формата за печене на блатове моята баница стана доста по-мъничка и изразходвах по-малко от посочените продукти.



А при липса на време може да се приготви като се накъсат корите и се редят в тавичката, като между отделните слоеве се поръсва със сиренето и мазнината и накрая заливката.

5 коментара:

  1. Интересно!

    Впечатлена съм, Ивейн! Не съм попадала на подобна рецепта за баница и ще я изпробвам. Мисля, да ползвам половината от продуктите - не само тортите ми са малки ;-)

    Поздрав сърдечен от мен за теб и пожелание за вкусен и уютен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Това не е моя рецепта, Дими. Не е и нова - поне аз я правя от около 3-4 години насам. Искрено се надявам да ти хареса, когато решиш да я изпробваш. А за външния вид-просто нямам търпение да видя какво ще сътворят въображението и уменията ти...

    Благодаря за топлите пожелания.

    От мене -ведра, спокойна, колоритна и ароматна (по есенно му :))седмица!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Баницата със сигурност не само изглежда,но и ще е много вкусна.Аз правя с майонеза подобна,която научих от една моя приятелка и от една година очаровам всички с нея,ще правя такава за кумовете ,по повод българския обичай,,прошка,,Твоята,много ми хареса и ще направя за вкъщи,благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  4. Това е моят раздел:)
    Тази баница съм я правила и става наистина страхотна, пръстите да си оближеш!

    ОтговорИзтриване
  5. Искам да кажа, че това е любимата баница от студентските години, че още преди да изсъхне се изяжда, а след това любимата на моите приятели, без която не мога да си тръгна. :) Ивейн, ти ми даде нова идея за външния вид!Белисима!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails