вторник, 29 септември 2009 г.

Пиле ала Рей


За това ястие моят съпруг не пропуска да отбележи, че с него окончателно съм го спечелила. Поредното потвърждение, че любовта минавала през стомаха.
Рецептата ми я сподели приятел, работещ в ресторант.

Продуктите: за около 6 порции

500 гр пилешко месо
200 гр гъби
2 - 3 по-големи моркова
300 мл готварска сметана

Месото се нарязва на късчета. Запържва се в широк съд с малко мазнина. Поръсва се със сол и черен пипер на вкус. Добавят се нарязаните на ивички гъби и се задушава. Морковите се надребняват на пръчици и се прибавят към месото и гъбите. Преди да са омекнали напълно се добавя и сметаната. Овкусява се с къри и джинджифил.

Като гарнитура може да се предложи варен ориз или пържени картофи.




3 коментара:

  1. Звучи много добре, Ивейн!

    Поздрави :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Еееех, докато намисля подобаващ коментар за твоите невероятно апетитни тарталети и ти ме изпревари.
    Благодаря ти, Димитрана!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails