За това ястие моят съпруг не пропуска да отбележи, че с него окончателно съм го спечелила. Поредното потвърждение, че любовта минавала през стомаха.
Рецептата ми я сподели приятел, работещ в ресторант.
Продуктите: за около 6 порции
500 гр пилешко месо
200 гр гъби
2 - 3 по-големи моркова
300 мл готварска сметана
Месото се нарязва на късчета. Запържва се в широк съд с малко мазнина. Поръсва се със сол и черен пипер на вкус. Добавят се нарязаните на ивички гъби и се задушава. Морковите се надребняват на пръчици и се прибавят към месото и гъбите. Преди да са омекнали напълно се добавя и сметаната. Овкусява се с къри и джинджифил.
Като гарнитура може да се предложи варен ориз или пържени картофи.
Звучи много добре, Ивейн!
ОтговорИзтриванеПоздрави :-)
Еееех, докато намисля подобаващ коментар за твоите невероятно апетитни тарталети и ти ме изпревари.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Димитрана!
Браво !
ОтговорИзтриване