четвъртък, 7 май 2015 г.

Лесен сладкиш с ябълки


Изненадващо семпла, вкусна и свежа рецепта!

1 голям пакет обикновени бисквити - 230 г
5 ябълки, обелени, почистени и настъргани
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи
1 ч.л. канела
500 г цедено кисело мляко (ползвах  Олимпус)

Бисквитите и орехите се натрошават на дребно или се смилат в кухненски робот. Прибавят се захарта, ябълките и канелата и всичко се смесва добре. Притиска се в тортена форма и отгоре се добавя цеденото мляко.  Оставя се в хладилника за няколко часа или най-добре една нощ.

На мен лично ми хареса леко киселия вкус на цеденото мляко в контраст с  меката и ненатрапчива сладост на блата, но при предпочитания към  по-сладичко, спокойно може да се добави захар и в млечния слой.

Източник: http://www.az-gotvia.bg


5 коментара:

  1. Абсолютно същият сладкиш! :) Приготвих го миналата седмица и точно с цедено мляко. Но... в индивидуални купички. Страхотен е, потвърждавам! :)
    Поздрави, Иве!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Индивидуалните купички винаги са добра идея! Поздрави, Гери!

      Изтриване
  2. Много е апетитен, а снимката направо говори!
    Поздрави и прекрасен май, Ив!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тествах се и дали си спомням как се снима храна :)
      Щастлив и слънчев май и на теб, Зори!

      Изтриване
  3. Изглежда изключително свеж този сладкиш! Още едно прекрасно попадение с ябълки! :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails