четвъртък, 25 септември 2014 г.

Сурови бонбони с джинджифил



1 ч.ч. орехи
1 ч.ч. кокосови стърготини
2-3 с.л. настърган корен от джинджифил
7-8 фурми без костилките
1 ч.л. канела

Всичко се пасира добре и се оформят топчета.
Количествата могат да варират според вкусовите предпочитания.
Излизат между 12 и 15 топчета в зависимост от големината им.
 

8 коментара:

  1. Изглеждат много примамливи, а и толкова лесни за приготвяне.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен проблемът на всички подобни десерти е, че видът им не е чак толкова примамлив и предизвикателството е да им го придадеш. Това се отнася и за снимката :)
      Лесни са, наистина.
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Заменям един от мите с нутела, за един от твоите, Ив. Страхотни са. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, Еви, с удоволствие, но по различни причини ми се налага да търся алтернативи на сладичкото, което толкова много обичам :)

      Изтриване
  3. Ох, не го обичам особено този джинджифил, пък пресен ми е много силен като вкус... Ама така изкустелно изглеждат, Иве, и така хубаво си ги снимала... Че открадвам едничък! :)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С времето вкусовете търпят градация. И аз не съм подозирала, че вкусът на джинджифила ще ми е приятен, но е така. Което не значи, че очаквам от децата ми, още по-малко от съпруга, че ще се нахвърлят на тези бонбони. Важното е да си уважаваме взаимно различията.
      Благодаря ти, Гери, че ме навестяваш след такова дълго отсъствие.

      Изтриване
  4. Аз обожавам пресен джинджифил :)
    Така че тов са моите бонбони !
    Прегръдки, Ив!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails