Открихме сезона, както се казва... И забъркахме следващата доза..., хм...бананов сладолед с
2 банана, малко лимонов сок (от четвърт лимон), 100 г кафява захар, 250 г течна неподсладена сметана, 50 г шоколадови парченца.
Бананите на дребно и полети с лимоновия сок. Намачкваме с вилица и заедно със захарта разбиваме с миксера до гладкост. После и сметаната... Още малко пухкавост. Шоколадчето, разбъркваме и готово!
Затваряме в кутия и във фризера. След час-два разбъркваме. След още толкова пак. Ако го позабравим за една нощ има шанс да не свърши след две разбърквания.
Хубаво е да му дадем малко време в хладилника да се отпусне преди сервиране. И после...
...се оглеждаме за следващата рецепта за сладолед :)
А докато се оглеждаш, Иве, аз ще си отмъкна една фунийка. ;) Чуден е!
ОтговорИзтриванеПоздрави и светли празници!