неделя, 16 март 2014 г.

Ябълков сладкиш с грис


 
Доста популярна рецепта. За начините на приготвяне има разни варианти - с редене на 3 или повече пластове, или съвсем мързеливата - всичко на едно. Има го в постен вид или с масълце. Хареса ни - лесен, сочен, вкусен. Единственият му недостатък е рендосването на ябълките - количество си е това - 1 килограм!!!  Но кухненските роботи и това затрудение премахват, за да ухае в неделната утрин на прясно изпечен ябълков сладкиш. Насладете му се!
 

Продукти:
 
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. грис
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи, едро счукани
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
2/3 ч.ч. олио
1 кг ябълки
 
Начин на приготвяне:
 
Ябълките се почистват и настъргват. Смесват се с всички останали съставки. Сместа се прехвърля в застлана с хартия за печене форма - Ф 22 см. Пече се на 170-180 градуса около 40 минути.
 
 

3 коментара:

  1. мммм, как вкусно и элегантно!!!
    Фото яблок на черном фоне меня очаровали;)

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичам този сладкиш! И как хубаво ти се е получил, Ив, страхтен и уханен!
    Когато аз го правих, толкова тъничък стана... ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails