Доста популярна рецепта. За начините на приготвяне има разни варианти - с редене на 3 или повече пластове, или съвсем мързеливата - всичко на едно. Има го в постен вид или с масълце. Хареса ни - лесен, сочен, вкусен. Единственият му недостатък е рендосването на ябълките - количество си е това - 1 килограм!!! Но кухненските роботи и това затрудение премахват, за да ухае в неделната утрин на прясно изпечен ябълков сладкиш. Насладете му се!
Продукти:
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. грис
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи, едро счукани
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
2/3 ч.ч. олио
1 кг ябълки
Начин на приготвяне:
Ябълките се почистват и настъргват. Смесват се с всички останали съставки. Сместа се прехвърля в застлана с хартия за печене форма - Ф 22 см. Пече се на 170-180 градуса около 40 минути.
мммм, как вкусно и элегантно!!!
ОтговорИзтриванеФото яблок на черном фоне меня очаровали;)
Вкусно и красиво, Ив! :)
ОтговорИзтриванеМного обичам този сладкиш! И как хубаво ти се е получил, Ив, страхтен и уханен!
ОтговорИзтриванеКогато аз го правих, толкова тъничък стана... ;)
Поздрави!