събота, 4 май 2013 г.

"Варени" яйца на фурна


Методът работи - проверено е!
 
Дванадесет измитички и подсушени яйчица  поставяме по едно в гнездата на формата за мъфини. Прибираме във фурната, включваме на 175 градуса и вадим след 30 минути. Имаме съвършено "сварени" яйца. Бракът е сведен до минимум. Вследствие печенето през миниатюрните порички е избил белтък. Това не е проблем - измива се и яйцата са готови за боядисване!

5 коментара:

  1. Много интересна идея. Благодаря, че сподели, Ивейн!
    Светли празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много отдавна я харесах, все не стигах до нея. Но вече е факт :)
      Светли празници!

      Изтриване
  2. Чудесна идея! Весел празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасна идея, която улеснява процедурата по варене. Благодаря за идеята, Ивейн! Светъл и чудотворен Великден!

    ОтговорИзтриване
  4. Иве,много интересно наистина.И аз ти благодаря.Калцият в черупките на яйцата напоследък никакъв го няма и все се ядосваме със счупените. Чакай да ти кажа аз как ги варя,също с почти никакъв брак.На 20 яйца максимум 2 спукани.Каза ми го миналата година една приятелка от Велинград.А там имат страхотна технология за рисуване на яйца,знаеш,че ги пишат с восък.Те варят наведнъж стотици яйца като започне ритуалът им.И представи си,ако се изпочупят ... ужас.Та,тя ме научи как да не става фал.Слагаш си яйцата в тенджерата и ги заливаш с вода.После ги слагаш на котлона и в момента,в който са почти заврели намаляш силата.В никакъв случай яйцата не бива да завират,никакво кипене.И след 20 минути се махат.Всъщност времето на готовност се увеличава двойно.това е.никакво завиране и няма проблем с напукването.Благодаря ти отново,надявам се и аз да съм ти била полезна.Честито Възкресение миличка.Бъди ми здрава.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails