вторник, 14 февруари 2012 г.

♥ ♥ ♥

Няма начин! Такива снимки направих, че просто не мога  да ви ги спестя. Как да не ти стане  пърхащо и премрежено, точно както когато си "хлътнал до уши" :)


 



Нененене, това тук не е мое дело! Някакво ронливо и безвкусно купешко кекче, което освен за кофата за друго не ставаше. И като го поподмятахме известно време, се сетих  на какво ще го направя. И без това съм се чудела защо ще изпечеш кекс, а после ще го натрошиш и смесиш с масло или крем, за да го направиш на топчета. Вярно, ефектни са, правила съм, но освен от изрезки от блатове покрай разкроя на някоя торта, другото ми се е струвало малко труд на вятъра. А и хлапетата  повече на глазурата и перличките наблягат :)))

Та така се заформиха и моите  cake pops.  Защо и как - при Ири.

Както и тя е споменала - всичко е малко на око.  Ще дам приблизителни грамажи и количества:

100 гр от някакъв по-сух кекс, 2-3 с.л. фъстъчено масло, 50 гр кандирани портокалови корички.

Всичко се смесва добре, овалват се топчета или се разточва дебело и се изрязват желаните формички ( като сладки ). Набождат се на къси шишчета и се оставят в хладилника да се охладят. После се потапят в разтопен шоколад  - аз го направих в ганаша от предната рецепта, поръсват се със захарни перлички и се прибират отново в хладилника.

Това е! На мен МНОГО ми допаднаха като вкус!


23 коментара:

  1. невероятно нежни и романтични снимки, Ив! Точно като за днешния ден! Нека той, а и цялата година, те обграждат с много любов и топлина!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник ! И снимките и cake pops- четата са страхотни. Отдавана съм се наканила и аз на тези чуднотийки , обаче ще видим кога ще ми се отдаде възможност :-)Записах си рецептата за сега пък ще видим:-)Желая ти седмица изпълнена с много любов :-*

    ОтговорИзтриване
  3. Това е то - който си го може - може :)
    Снимките няма да ги коментирам, защото няма думи, които да ги опишат...

    ОтговорИзтриване
  4. Романтично, красиво и илюстрирано с невероятни снимки, Ив! Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Честит празник! Прекрасни снимки!

    ОтговорИзтриване
  6. Красива и много лесна идея Ив! Чудно. Поздрави за теб :)

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесни са и снимките, и сладките сърчица!
    Честит празник, Иве и наздраве!

    ОтговорИзтриване
  8. Винаги съм смятала, че споделеното удоволствие го умножава. Нескромно е, но наистина тези снимки ми носят наслада. Това, че и вие я споделяте, ме изстрелва в зоната на щастието. А колко неустойчиво и кратко е това сътояние. Благодаря ви, мили мои! Честит празник в което и превъплъщение го харесвате и тачите!
    Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  9. Весел празник, Ивейн! :)
    Снимките са както винаги - невероятни, а да не говорим за вкуснотийките които снимаш! :)
    Поздрави и Наздраве! :)
    Миро

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наздраве, Миро! Аз по инерция и днес продължих да се вдъхновявам с чаша вино :)

      Изтриване
  10. Това, ако смогна, ще се опитам да изкопирам още този уикенд за бебешкия купон ;)
    Прекрасни снимки, Ивейн!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъх, наблюденията ми са, че децата - поне моите - не харесват фъстъчено масло, друг е въпроса, че е алерген. Ако е за деца, замести го с крем сирене - Маскарпоне или Филаделфия, може и още малко пудра захар да се добави.

      Изтриване
  11. Виж колко късно прочетох отговора ти и съответно вече сгреших;) Да, децата не ги харесаха ( освен моята най-дребната), но възрастните ги ометоха. Видях, че и Ирина е предложила крем сирене, ма викам си да пробвам с фъстъчено масло. Другият път по-навреме ще чета;)
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  12. Уникални снимки, изглежда наистина прекрасно. Този уикенд ми се налага да правя нещо подобно за дребосъците и хубаво, че чета и коментарите. Определено ще сменя фъстъченото масло с Маскарпоне. Не искам да рискувам. Благодаря много. :)

    ОтговорИзтриване
  13. Ефектни и идейни! Харесват ми:)
    Честита Баба Марта!
    Здраве, щастие и много късмет:)

    ОтговорИзтриване
  14. Мъх, Ваня, а пък аз си ги правих още веднъж с остатъка от кексчето :))) И отново с фъстъчено масло - първо, че имам един доста голям буркан, и второ - харесва ми! А нали и сама си ги ям :)))

    Кокона, благодаря! Всичко най-хубаво!

    ОтговорИзтриване
  15. Браво много романтично . Поздравленя!

    ОтговорИзтриване
  16. Ив пак е супер.. сори че се позатрих но и поща и сайт нещо се позатриха та трябваше да ги почна от нулата .. нооо вече съм на линия да се облизвам :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лени, сори че аз се позатрих, още седи едно писмо като чернова в пощенската ми кутия, но ще се постарая се излезе от там :) А и имам за разказване :))))

      Изтриване
  17. Браво много романтично . Поздравленя!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails