вторник, 20 декември 2011 г.

Развръзката


Започвам, трия, пак започвам, но думите са увиснали  между изказаното и помисленото. Толкова много искам да напиша, хиляди мисли се стрелкат в главата ми. Хах, сетих се за сферите на тотализатора. Множество топки - моите мисли - се мяткат, завихрени от желания. От време на време някоя засмукана от порив за изричане поема към белия лист, но засяда там някъде - в гърловината на притеснението. Всъщност лиспва центърът, или поне този път съзнателно го изключих. Да се суетя покрай организирането на собствено парти ми се стори доста прозаично пред идеята аз да направя подарък -  посветих времето си, въображението си, уменията и  старанието си. Навръх своя рожден ден украсих всичките  сладки. Съвпадение или несъзнателен стремеж да подчиниш събитията на своите планове? Майка ми беше в този момент до мен и укротяваше пощурелите ми деца, ощетени откъм внимание; будува с мен през цялата нощ, за компания и кураж; включи се в довършителната част по изрязване на етикетчета и опаковане. Благодаря за безценната помощ! Със сигурност този напрегнат ден  остави захарни спомени и за двете ни - кристални и сладки  .  Умората не се усеща, когато се чувстваш удовлетворен...

Базарът отмина. Щастлива съм, че бях част от него, че имам своя принос нечия надежда да стане реалност!

Доколко беше успешен - 300 лв успяхме да съберем, заедно вас - приятели, близки, познати и непознати. Благодаря на организаторите за поканата; и на всички, които станаха част от Ангелската чудотворителница.

Ще прозвучи банално, но наистина не ми остана време за снимки. Една малка илюстрация на основните модели съм показала в началото. Изводът е, че любимите ми мечки се харчеха като топъл хляб, следвани от разтопените снежни човеци.

Истории от работилничката:
Много се увличам, не ставам за масово производство, все модифицирам по нещо във всяка следваща курабийка.

Следствия:
 - двайсетина индивидуалиста на модно ревю за зимни аксесоари - шапки, шалове, ръкавици...
- двайсетина мечки и елени на разходка в снежна елхова гора. Много добре стояха в сърчица;
- двайсетина Дядо Коледовци с различни претенции в поддържането на мустаците си.
- стилизираните ми елхички, вдъхновени от реклама на Милка.
- много се радвам на камбанките;
- и розовото можело да бъде цвят за Коледа :)

Заключения:
- Джинджифилките след престояването бяха станали разкошни - такъв аромат излъчваха, докато ги украсявах, че трудно се въздържах да не им намаля драстично бройката. В комбинация със захарната глазура - неустоимо изкушение!
- Фъстъчените идеално се допълваха с фондана - компенсира едната идея сладост, която на маниаци като мен им липсва.

Чакам си камерата, за да наснимам най-накрая бекграунда от последните снимки -  хартиената ми  елхичката, направена от старо списание :)


14 коментара:

 1. Великолепни са! Толкова съжалявам, че не можах да мина и да усетя атмосферата. Браво на всички вас! Браво на теб, Ив!!!

  ОтговорИзтриване
 2. Ивче, поздравления:)
  Няма как да не си удовлетворена!
  Прегръдка и много настроение!

  ОтговорИзтриване
 3. И аз се радвам с вас, всичките участнички в това страхотно събитие! :)
  А сладките няма начин да не се разграбят, та те са вълшебни! :)

  ОтговорИзтриване
 4. Поздрави, Ив, за невероятния труд и красота!
  Сега почивката е заслужена, а и днес дори да е четвърти ден, все още има време за ..., ти си знаеш :Р

  ОтговорИзтриване
 5. Е, добре де...Аз защо не можах да видя нито сладките, нито сладкарката? Исках и аз от мечките пък! Много съжалявам, че не можах да те видя лично и да си купя от тези прекрасни сладки, но се радвам за събраната сума, за прекрасните емоции около подготовката и това, че поне виртуално имахме шанс да се порадваме на творенията ти.

  ОтговорИзтриване
 6. Възхитена съм- друго не мога да кажа...
  Много хубави празници!

  ОтговорИзтриване
 7. Дина, атмосферата си беше съвсем съвсем празнична :)

  Дани, сега вече трябва да се пренастроя, изведнъж когато всичко свърши сякаш и празниците бяха отминали... Хубавото, е тепърва предстоят :)

  От вълшебница - освен вълшебни думи, няма каво друго да чуеш. Ани, :)

  О, Дива, няма да вмествам пропуснати рождени дни. Ще наваксам с именни :)

  Буба, да не би да сме се разминали?

  Мъхче, радваш ме:)

  ОтговорИзтриване
 8. Ивейн,прекрасни сладки да още по-прекрасен повод!
  Знам за какво говориш, тази седмица и аз съм на такава вълна. За разлика от теб мен не ме блазнят, но пък си имам достоен помщник - увлечена в "цвъкането" на миниатюрни захарни перлички не усетих кога малкото дяволче драстично намали бройката на заготовките, та утре трябва да пека нова доза...
  ...а мечоците ти наистина са страхотни!

  ОтговорИзтриване
 9. Не мога да им се нагледам, Ив! Прекрасни са! Прегръдки! :)

  ОтговорИзтриване
 10. Иве, супер много се зарадвах, че си участвала в тази благородна инициатива и с разкошните мечета сте спечелили толкова хора за каузата!
  Прегръдки и пожелания за весели празници!

  ОтговорИзтриване
 11. Честита Коледа, Ивейн!
  И прекрасна 2012 година ти желае цялото мое семейство с благодарност за рецептата за сладки /от голямото коледно печене/- станаха много вкусни, най-успешната рецепта досега за такива сладки.Е, украсата не е шеметна, като на твоите сладки...но детето е малко още/малката ми щерка на 16 ги прави/ и има много да се учи!
  Мария

  ОтговорИзтриване
 12. СУРВА ВЕСЕЛА ГОДИНА!
  ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ДА ИМА!
  ДОГОДИНА, ДО АМИНА!

  ОтговорИзтриване
 13. Страхотни сладки за благородна инициатива!:)
  За съжаление не можах да се включа, за да си купя и ми остава само да се насладя на снимките:)

  ОтговорИзтриване
 14. Здравейте искам точно така да изглеждат и нашите сладки,помагайте по коя рецепта да ги направя?.Мечетата и еленчетата няма да мога да ги направя но поне ако мога да ги оцветя така.Фондан ще ползвам пак по ваша рецепта :).Поне имам Коледни формички за сладки :)

  ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails