четвъртък, 6 януари 2011 г.

Нова година, ново начало, ново лого и нова визия на блога

Обикновено съм от другата страна-изслушвам, вниквам, убеждавам, старая се да предложа решение, изпълняващо в максимална степен поставените изисвания, без да вървя срещу принципите си, възгледите си и себе си. Но в един конкретен случай аз бях възложител. Имах желание, имах посока (пусни клипчето)  и  на разположение най-точния човек за нейната реализация. Графично, плавни линии, описателно. Кой най-добре би се справил с тази задача? Естествено, човекът, който най-добре ме познава. Делили сме една стая в студентските години, отгледали сме заедно децата си, работили сме в една и съща фирма. Приятелството ни е имало своите пикове и падове, но се е утвърдило с времето. Съвместните ни проекти са  доказателство, че сме добър екип и заедно нещата ни се получават по-добре.



Ще ви разкажа един виц. Но малко ще го променя, че му е черен хумора, а се старая това да е място само за положителни емоции.
Един архитект трябвало да каже няколко думи за свой колега и приятел. Запънал се нещо... Неколкократно повторил: "Той е... Той е.... Той е...." Накрая си поискал лист и хартия, за да скицира това, което не можал  да изкаже :)

Та и аз сега: Тя е...

Я най-добре погледнете по-надолу и ще ви стане ясно.

картичка за миналия ми рожден ден

картичка за 8-ия рожден ден на Жени

картичка за 1-ви рожден ден на Калоян

И все пак ще кажа за нея:
Тя е художник. От онези нешколуваните, но с безграничен усет, лека ръка и неподправен стил. Картички,  шаржове, рисунки в оромни мащаби за детски градини и арт-студиа..., няма нещо, което да й се опре.

шарж за пъзел-сватбен подарък


Детско арт-студио "НИК",  и аз бях там, и аз помагах... :)

Тя е архитект. Педант до мозъка на костите си и работохолик, без с това, разбира се, да ощетява семейството си. И най-простата барака бива изследвана от нея в 20 варианта и изчертана в детайли :)

"България Тауър", номинирана за Сграда на годината 2009 г.
Източник на фотографията: skyscrapercity.com




"България Тауър", номинирана за Сграда на годината 2009 г.
Източник на фотографията: skyscrapercity.com






Тя е безумно щедра. Имаш чувството, че никога няма как да й се реваншираш.
Тя е всеотдайна майка и добър учител. Да видите как рисува голямата й дъщеря. Вече не разпознавам коя скица от кого е. А е само на девет.

Новогодишна картичка  от Ади


Понеже зная, че всичките тези неща макар аз да не ги мисля за себе си, но тя ще се опита да ги каже за мене, затова ще я изпреваря чрез това изречение, за да не й дам възможност да връща топката :)))


Представих ви Детелина Соколова, авторът на моето лого-един страхотен подарък за рождения ми ден. Но да не си помислите, че само с това ми се размина? Толкова много ме подкрепя в блогърските ми изяви, че не пропуска възможността да ми попълва колекцията от фотогенична посуда :)

23 коментара:

  1. Честит нов облик на блога, да ти носи късмет и нови почитатели! Видях много символика в новото лого, само фотографията не я открих :)), но може и да не съм догледала. Наистина много красиво рисува приятелката ти, но има сериозен риск детенцето и да я надмине :)

    ОтговорИзтриване
  2. Хаха, Кали, само за фотографията не се сетихме... Тъкмо вратичка за умуване за следвашата година :) За дъщеричката си много права!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит рожден ден, Ив :)
    Страхотен подарък от страхотен приятел, доколкото разбирам. Предполагам, че тя е и "рисувачката" на тортите - онази червеничката още ми е пред очите :)

    Чакаме и останалите подаръци :)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно ново лого, Ив!Да ти носи много вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
  5. Ааа, Ина, недей така. Сега ще излезе, че и тя ми прави тортите :)))Аз също рисувам, но си зная добре нивото. Където има нейно участие съм си признавалала чистосърдечно.

    И аз много си го харесвам, Мария, още от първата скица. Все едно е била в мислите ми :)

    ОтговорИзтриване
  6. Аз да ги похваля и двечките! Познавам ги много добре и както една монета има две страни и те така, имат едно страхотно приятелство - подкрепят се винаги, търсят вдъхновение една от друга. За мен Ваня (Ивейн демек) и Дети са като два варианта на един проект (или двете страни на монетата)- едно и също задание (преднаначение), една и съща школа (мерна единица), а два различни, коренно различни проекти (ези или тура). Единия с изчистени линии, другия с много елементи и детайли, но и двата с много красота и вдъхновение. Момичета с вас е удоволствие да се работи, дори и когато не сме спали с дни и сме капнали от умора!

    ОтговорИзтриване
  7. Забравих да кажа, че малката ми адашка (дъщерята на Дети) наистина е страхотна художничка, а пък най-добрия критик на Ваня е нейната красавица!

    ОтговорИзтриване
  8. Прекрасна е новата визия на блога ти, Ив! Страхотно начало на новата година, която пожелавам да е пълна с безброй вдъхновения, успехи и сбъднати мечти!
    Поздравления и за авторката на логото - стил, много талант и перфекционизъм има във всяка нейна творба.

    ОтговорИзтриване
  9. да ти върви прекрасно с новата визия - много чисто и много бяло е станало тук :-)

    ОтговорИзтриване
  10. Честит нов облик, Ивейн! Промяната е хубаво нещо, а тази визия много ти отива :-) Усеща се творческият ти дух и артистичното ти присъствие!

    ОтговорИзтриване
  11. Ив,
    ето коя била мацката с която декорирахте онези красиви рисувани торти?! Прекрасна е! Вълшебна. Толкова много таланти в едно...Желая ви и на двете много любов, здраве и страхотна година, изпълнена с емоции и вдъхновение.

    ОтговорИзтриване
  12. Ади, добре, че се представи накрая, че си е голям зор да гадаеш кой ли от всичките ми познати може да се е престрашил, че и големи похвали да реди :) Благодаря ти!

    Танита, надявам се и целия последващ процес да е приятен!

    Летя от щастие, Ева! Радвам се, че се харесва и на вас! Аз вече си се чувствам съвсем на мястото :)

    Лоис, рендосахме дъските, избелихме, полирахме, дръпнахме пердетата да влезе светлина :) Благодаря за пожеланието!

    Миленка,ах как ме уцелваш, и аз така си мисля- че ми отива :)!

    Дани, аз не съм я крила, но реших официално да ви запозная с нея :)

    Дано да е такава годината, каквато пожелавате, приятели, че и двете много залагаме на нея :)

    ОтговорИзтриване
  13. Ама, тук е станало още по-уютно, в твоя блог винаги се чувствам като у дома си.:))
    То си е и до домакинята, де, ама и новия ти дизайн е изключително приканващ, много правилно и красиво осъществен, прекрасно е, Ив!
    Поздравления за теб и талантливата ти приятелка, а дъщеря й определено вече си е творец, и то завършен!

    ОтговорИзтриване
  14. Mnogo krasivo i interesno! Pozdravlenia za teb i priatelkata ti!

    ОтговорИзтриване
  15. Ивче, прекрасна нова премяна :)
    И много ти отива !
    Честит рожден ден на патерица,
    а сякаш днес имаш и имен ден!
    Да си жива и здрава, усмихната и позитивна,
    да ни радваш с кулинарните си творения!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  16. Ивейн, сърдечни поздрави и пълни с възхищение и одобрение поздравления!

    Ще следя и занапред страницата ти с интерес и удоволствие :-)

    Всичко най-добро!

    ОтговорИзтриване
  17. Рони, колко мило, винаги си добре дошла! :)

    Ива, благодаря ти!

    Дани, сякаш е така, да! Мерси за прекрасните пожелания!

    Дими, моя фея-орисница, благодаря ти от сърце!

    ОтговорИзтриване
  18. О, Ив, не съм имала това предвид. Предположих, че тя е рисувала, защото спомена някъде, че някаква твоя приятелка ти е съдействала в рисунката. Искам да кажа, че сигурно това е приятелката, за която говореше. Както и да е! Въобще не ми е минавало през ум, че някой друг е правил тортите, ама-ха - разби ме :))

    Честит имен ден!
    Здраве, много щастие и вдъхновение за прекрасни торти и архитектурни чудеса :)

    Хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  19. Ох, Ина, ей това е при писаното слово, че колкото и усмивки да слага човек, като няма интонация все другояче може да бъде разбран. Добре, че си веселячка :)))
    Мерси, мерси! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  20. Ванче, благодаря за милото, сърдечно и щедро представяне!
    (Каква стана тя - нали аз трябваше дя направя подарък :)
    Знаеш, че от самото начало на това твое щуро и прекрасно начинание съм твой заклет фен. За разлика от повечето ти почитатели обаче, имам удоволствието да съм свидетел не само на крайния резултат (макар че и тук си имам дегустаторски привилегии :))), но много често и на магията на творческия процес! А това си е ...направо заразно! :))) Затова съм ти благодарна за доверието, което ми гласува. Двете с Ади (защото идеята е също толкова и нейна:) като добри феи-орисници сме заредили логото с цялата си обич към теб! Надяваме се да ти носи много късмет и да отвори нова вълнуваща страница с кулинарни (и не само кулинарни:) чудеса, които се случват тук!

    Разбрах НАМЕКА ти :), затова за финал ще кажа само:

    Желая ти все така вдъхновено да вървиш напред със своя собствен неподправен стил!

    Дети

    PS. Двете с Ади сърдечно благодарим на всички за милите думи по наш адрес! :)))

    ОтговорИзтриване
  21. Новата премяна е наистина страхотна и много, много отива на блога.
    Честит рожден ден и от мен :), явно сме в един и същи мсец и не съм разбрала :(. Желая ти много, много вдъхновение, време за всичко, което ти се иск и най-вече - здраве, любов и късмет :)

    ОтговорИзтриване
  22. Ив, приятно се изненадах от визията на блога ти. Браво за решението. И цялостната визия и логото са супер. Поздравления, успехи и все повече фенове!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails