Тиквата продължава да ме вълнува... Днес приготвих мъфини по тази рецепта. Направих някои незначителни промени.
Продуктите:
1 2/3 чч брашно, 1 чч захар, 1 чл сода за хляб, 1/2 чл бакпулвер, 1 чл канела, 1/4 чл индийско орехче, 1/4 чл сол, 1 чч пюре от тиква, 2 яйца, 3/4 чч шоколадов чипс, 1/2 чч разпопено масло
Технологията е ясна: смесват се сухите продукти, в отделен съд се разбиват и течните. Добавя се мократа смес към сухата и се разбърква. Разпределя се във форми за печене на мъфини и се пече в предварително загрята на 175 градуса фурна приблизително 15-20 минути.
Шоколадовия чипс замених с нарязан шоколадов кувертюр.
Украсата е абсолютна импровизация от моя страна. Използвах каквото остана от продуктите и каквото намерих в хладилника. За шприцоването на 8 кексчета приготвих крем от:
1/2 чч пюре от тиква, 1 сл мед, 1 сл пудра захар, 2 сл извара, 50 мл течна готварска сметана, 1 сл пудинг без варене на Йоткер, 30 гр масло.
Всичко това разбих с пасатора и стана чудесно за шприцоване и леко като вкус. Все пак посочените количества са ориентировъчни, защото слагах "на око", без да меря.
Чудесни тиквени мъфини! А кремът изглежда много добре, макар и да е бил импровизация :-) Много често точно импровизациите се превръщат в гениални идеи :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много добро предложение....и толкова апетитно изглеждат мммм.....!Поздрави!
ОтговорИзтриванеИрина, Nanita, благодаря ви, момичета!
ОтговорИзтриванеДнес, тези които оцеляха бяха още по-вкусни, кремът беше напоил кексчетата и направо си бяха...ами тортички :)
Може би ми липсваха орехите в общата картинка.
Ooo.. Чудесно изглеждат, Ивейн!
ОтговорИзтриванеТиквата и мен ме вълнува тези дни.. всичко, що се прави с тиква е особено сочно и вкусно!
Сърдечен поздрав, Ивейн и.. вкусен, уютен уикенд :-)
Права си, и аз се уверявам в същото, Дими.
ОтговорИзтриванеМного мило, че отново ме навестяваш и поощряваш!
Поздрави от все сърце и на тебе!